Aspirant laver dødmur fra lastbil i havn, Episode 3, Korpset, sæson 4, ren vilje, Foto Lars E. Andreasen, TV 2. Til indlæg om hvordan man træner ren vilje

Jeg er sikker på, at du kan genkende til situationer, hvor du skulle udvise al din vilje for at stå noget igennem. Det kan både være fysiske og mentalt hårde situationer. Sådan er det at leve og kaste sig ud i livet!

Personligt har jeg været i og selv kastet mig ud i rigtig mange situationer, hvor jeg har skulle trække på alle mine ressourcer for at komme igennem. Jeg er kommet til det punkt, hvor det kun er ren vilje, jeg har tilbage. Når det er sagt, så betyder forberedelse, erfaring, form og flere andre parameter meget i forhold til, hvordan det går med at komme igennem situationer med ren vilje.

Vi er gode til at sige, at det var ”min viljestyrke” der gjorde, at jeg klarede det. Det er også korrekt. Men den rene vilje fungerer, i min optik, kun fordi du var godt forberedt på forhånd.

Selvfølgelig spiller held også ind, men heldet har med at følge dem, der forbereder sig.

Det, jeg prøver at sige, er, at hvis du skal forberede dig på en situation, hvor du selv eller sammen dit team skal stå igennem noget hårdt og ubehageligt, så kan I ikke lade det afhænge af ren vilje. I kan stå det igennem ved at forberede jer på næste situation, så kan I øge jeres chance og mulighed for at lade viljen føre jeg igennem næste udfordring!

 

Ren vilje i Korpset, TV2

Instruktør Erik B. Jørgensen og Run i samtale, der lægges planner, Episode 3, Korpset, sæson 4, Foto Lars E. Andreasen, TV 2

Når vi siger det kræver ren vilje i Korpset på TV2 og udsætter aspiranter for en masse ubehageligheder, så er det fordi, vi har kørt ”aspiranterne” ned på søvn, mangel på mad, mange timers fysiske strabadser – alt i konstant uvished. De har ikke mange ressourcer tilbage, det er nu de skal vise, at de vil være med i dette program, fordi det er så let at stoppe! Det er bare at tage nummeret af! Så nu skal de til at arbejde med deres vilje!

Det er min oplevelse, at de ”aspiranter” der har været i ubehagelige situationer før, har mere energi og overskud til at stå imod vores pres. Alle prøver at bide sig fast, ved at trække på alt den modgang de har oplevet før.

 

Hvordan kan du træne din vilje!

Du kan også træne din vilje. Det kan du træne ved at forberede dig til de opgaver eller situationer, du kan forstille dig, der vil møde dig i fremtiden. Det er når man har overskud og tid, at man skal forberede sig til tider, hvor der er modgang og tiden er presset. Hvordan man kan træne vilje, det har jeg beskrevet i disse to tidligere indlæg. Indlæg der er skrevet ud fra mine erfaringer fra min tid i Jægerkorpset, Slædepatruljen Sirius og mine mange ekspeditioner:

Jeg håber du kan få glæde af de to ovenstående indlæg/film.

Gør dig selv den tjeneste at forberede dig på det, der venter dig i livet. Tænk fremad, træn til dine næste udfordringer. Tænk situationer igennem og forstil dig, hvordan du vil tackle dem. Det er altid så meget lettere at forbedre dig, når du er oven på mentalt og fysisk, det er surt, når man står i situation og skal klare det på ren vilje. Hvis du forbereder og træner bedst muligt, så står du også meget stærkere i situationer, du ikke har forberedt dig på fordi, du har en meget større værktøjskasse at trække på.

Træning kan være rigtig mange ting, som erfaring, viden/uddannelse både praktisk og teoretisk, med det er også at passe på din krop og dit sind – ”din krop er dit tempel”!

Du kender det selv eller kender nogen, der er flere omgange har været derude hvor det er rigtig svært og hvor der er ekstraordinært stort pres. Der hvor, der har været erfaringer at trække på, og hvor de svære situationer er blevet godt håndteret.

Så ud og træn.  Øg dine chancer for at klare dine næste udfordringer på ren vilje, næste gang du får behov for det.

Erik

P.S: Jeg har vedhæftet en video nederst, hvor jeg må udvise ren vilje for at komme over en stor flod midt i Alaskas vildmark.’

 

Relateret indlæg

 

 

Husk! En af grundene, at jeg fortsat kan gøre de ting jeg gør, at kan gennemføre de ekstreme ekspeditioner, jeg kaster mig ud i, er mine ubeskriveligt mange timers forberedelse. At krydse en iskold smeltevandsflod i Alaska gøres på et fundament af mange timers træning, hvor jeg har lært min krop at kende i koldt vand, blandt andet under optagelsen til Jægerkorpset.

Husk! Træn en ny ting ad gangen!

Indlægget er opdateret: 4. oktober 2023