[Fif og råd] Pudsning af støvler på vandretur

[Fif og råd] Pudsning af støvler på vandretur

Når jeg er på længere vandretur så er det vigtigt for mig at kunne vedligeholde mine støvler. Jeg oplever på min længere vandreture, at mine støvler tørre ud, af at gå støv, krat, blive våde og tørre igen. Derfor er det vigtigt for mig at, vedligeholde mine støvler, da det er dem der skal få mig igennem mine ture og de må godt holde længe.

Jeg bruger for det meste læder støvler, så godt vedligeholdte støvler, holder også min fødder mere tørre. Grunden til jeg fortrækker rene læder støvler, er at jeg synes de er letter at tørre på tur, da jeg altid får våde støvler på de lange ture.

For at vedligeholde dem, bruger jeg læderfedt, for ikke at slæbe en masse forgæves med, har jeg i min ugepakning, en eller to poser med læderfedt.

Jeg tager en lille klump læderfedt, ca. spiseske størrelse uden top, det lægger jeg i en lille lynlåspose, som jeg har vent på vrangen når jeg tager læderfedte, så kan jeg krænge posen uden om læderfedt og lukke posen. Den første pose lækker jeg ned i endnu en lynlåspose, fordi når læderfedt bliver varmt, kan det let løbe ud.

Nu har jeg godt med læderfedt til et par støvler. Når det er tid til støvle pudsning på turen, kan jeg tag den første pose af, så er den første pose ofte lidt fedtet. Nu krænger jeg vrangen ud igen, nu kan jeg have fingrene nede i posen og bruge den som børste, uden at blive helt fedtet ind.

Det er yderst simpelt og forholdsvis let at gøre uden at blive totalt fedte ind.

Video om vedligeholdelse af støvler

 

Her en lille video fra “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige” i 2015, hvor jeg viser hvordan jeg pudser støvlerne.

 

Andet til vedligeholdelse

Du kan se hele mit indlæg om vedligeholdelse her: Vandrestøvler, pudsning, vedligeholdelse og tilpasning [Fif og råd]

En anden erstatning for læderfedt hvis du er løbet tør, er vaseline. Det kan du læse om her: Vaseline til læber og sko

Under “Alaska på tværs” blev mine støvler meget mere tørre end forventet. Så brugte også Helsosan creme, det ved nu ikke hvor godt er for støvlerne.

Jeg har også altid ekstra snørebånd med på de lange tid. Min erfaring er at snørebånd er en lille smule elastiske, så hvis du erstatter snørebånd med snor, skær det i foden. Et snørebånd, fungere også fint hvis du skal bruge lidt snor.

Hverdag prøver jeg også at tag mine såler ud og vindtørre min støvler, så de altid er så klar som muligt.

Jeg har også lavet en video og gode råd til at snøre din vandrestøvler, du kan se her: Gode råd til at snøre dine støvler

Et lille fif og råd her fra. Håber du kan bruge det. Jeg hører gerne dine råd til at passe på støvlerne på tur.

Erik

P.S: Indlægget er opdateret 21. feb. 2018. Udgivet første gang 14 aug. 2015

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 22. marts 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.