I denne historiefortælling, fortæller jeg om en vild oplevelse, der er sjov efterfølgende. Men var en nærdødsoplevelse i det, det skete!

Under vores ekspedition “1. Thule til Thule ekspedition“, kitede vi skråt over den Grønlandske Indlandsis, og tog rundt om Nordøstgrønland. Vi var langt inde i ekspeditionen og kitede af sted, langs kysten af det Nordligste Grønland, forbi verdens Nordligste punkt, Kap Morris Jesup.

Vi kørte langs land, i den flade zone mellem bjergene og stor isen. Så vi zig-zakkede os frem i den zone vi også kalder ”motorvejen”

Min makker kørte forrest, og han drejede pludselig ind i land og slog et sving. Jeg nærmede mig og kørte altid i min makkers spor. Da jeg kom derhen, kunne jeg se han drejede af fordi der var et stort snehul. Min makker havde kørt over snebro og det gjorde jeg også. Pludselig gav det et ordentlig ryk, i mig og jeg hang fast, så jeg blev flået op i luften med kiten. Jeg var på et splitsekund, så højt oppe at jeg ikke turde uløste min kites sikkerhedsudløser, så jeg fløj pludselig af sted, da jeg pludselig kom fri.

Jeg fløje ud over storisen og de kæmpe isklodser. Jeg var var virkelig højt oppe og fik dreje ind over land igen. Lige da jeg kom ind igen, lød et smæld, da nogle af mine liner til kiter sprang.

Derfor tordnede jeg pludseligt mod jorden og ramte sne med et drøn, kun en meter fra de store isklodser.

Jeg slog alt luften ud af lungerne, og slog hul på øjenbrynet og det gjorder pænt ondt.

Min makker kom løbende tilbage. Han havde vente sig om og se tilbage, der så han mig højt oppe i luften nok en 15 meter, svæve af sted, så han troede jeg var død af faldet.

Det der var sket, var at snebroen faldt sammen i det min pulke var på dem, så min pulke faldt ned i hulet og satte sig fast, derfor blev jeg flået op, og da pulkene gik fri, fløj jeg af sted.

Vi kunne efter lidt tid grine af det, lave kiten og køre igen. Det var men en del angst jeg kørte de næste dage.

Ikke en oplevelse jeg ønsker mig igen. Men dog en god historie i dag.

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

1. Thule til Thule ekspedition, foredrag, Erik B. Jørgensen, pulk og kite drage

Indlægget er opdateret: 4. april 2023