Efter lidt hygge i går aftes, fik jeg skrevet dagbog og læst den højt for de andre. Tog jeg turen ind til byen, til Holger og Birthe. For at snakke lidt om de næste dag, computer, samt lægge dagbog op. Endte selvfølgelig med jeg sad og sloges med lidt min hjemmeside.

Jeg var først tilbage lidt over 22, her fandt jeg et meget stille vandrehjem, kun Julie var oppe. Godt at folk er brugt.

Jeg hoppede hurtigt i seng og sov som en drøm til kl. 7. Så var det op og råbe godmorgen og banke på dørene. Så var det fuld fart over feldet, på med morgenmad og få noget at spise, før vi gik ud.

Da vi er så godt med og næsten var færdig med pakningen, gik vi fra ned for at øve teltopsætning. Det er super vigtigt at alle kan slå telt op forsvarligt og sikkert også i storm.

Et miste telt midt på isen kan være en katastrofe. Derfor har jeg en masse ”regler” for teltopsætning, ud fra mine mange erfaringer. Så de ikke behøver at gøre samme fejl. Det handler om at være så effektiv som muligt, mens vi passe så godt som muligt på teltet og vores grej generelt.

Jeg viste første gang, så slog teltholdende teltet op to gange. Det skal øves nogle gang før folk har styr på det. Det er super godt for mig at vide at folk kan rutinerne når vi går i gang. Hvis der kommer storm, eller andet er folk klar.

Efter telt lektionen, gik vi op og pakkede færdig. Det lykkes lige før vi skulle have middagsmad. Sådan hold 2013 er bare hurtige. Imens var jeg ved at fordele alt grejet til folk, et kæmpe puslespil

Efter middagen gik vi ud igen for at øve de helt grundlæggende ting i at gå i snor i bræfaldet. Vi fik klatre seler på og prøvede at gå kort i snor i hold af 3,3 og 4. Derefter gennem gik jeg hvordan man trækker en op, hvis uheldet skulle være at en faldt i en spalte, det er aldrig sket. Det vildeste jeg har set var mig selv det røg ned i en med hele det ene ben. Men vi øver det godt de næste dage, fordi hvis det skulle være mig der røg i, vil jeg gerne have de let får mig op. Vi øvede det to gang i to hold. Vi øver videre de næste dag.

Der var lige tid til lidt kaffe og the, imens holdt jeg en lektion i multibrænder. Hvordan det tændes og slukkes bedst. Ud over det skilte jeg den helt af, for at vise hvordan den fungere og er opbygget.

Så gik vi ud så alle kunne tænde en brænder to gange. Gik godt, men vi lærte os at når en brænder skal varme op skal man lukke for brændstoffen igen, ellers bliver der store flammer. Men godt at deltagerne får det i hænderne de næste dage.

Jeg havde brug for et overblik, så der var dømt fri, nogle hjalp lige med at få ryddet op og pakket det ekstra mad sammen.

Så brugte jeg lidt tid på at fordele grejet, sammen med Torben der hjalp mig med at veje tasker og grej. Fik det fordelt groft. Så jeg kan få første overblik. Det kræver flere vejninger og fordelinger. Så jeg tager lidt hensyn til hvad folk vejr, den mindste skal ikke have lige så meget som den tungest. Ud over det vil vi omfordele vægt undervejs, efter om folk er stærke eller lidt trætte, de forskellige dage.

Midt i det kom Holger med aftens mad. Så var det bare om at få dækkes bord og sat os, til det vildeste aftensmad, ren steg, stegte kartofler, champignon sovs, gulerødder og tyttebær. Til dessert jordbær / rabarber grød, med mælk og føde. Vi kunne nærmeste rulle der fra.

Jeg fik snakket lidt telefon med kæresten og læsset bilen med alt det der skal ind til byen. Skal også have fuldt nogle vanddunke da vi ikke har rindende vand der ude.

Fik igen koordineret med Holger og Birthe med de næste dag.

Så skulle jeg bare skrive alt det her og lægge det op. Før det går tilbage til Vandrehjemmet igen.

Som I kan fornemme går det virkelig godt. Så de næste dage, skal vi øve og øve, så alle rutiner sidder.

Dato: 6. april

Dag / Lejr: Forberedelse dag 2 alle

Pos: Kangerlussuaq

Distance / Højde: —

Føre: —

Vejr: Hård vind, let sandstorm. Morgen omkring 0 grader. Men det kom hurtigt skyer ind og dækkede det meste af himlen. Vinden blev kold om temperaturen faldt i vinden til minus grader.

Sigt: 30 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020