Lejer / dag: 4

Pos (google) N 55.91960 E 08.14988

Distance roet 26,76 km

Rotid:  5 timer

Vejr -5 til -3 grader, 4/8 skyer mellem, lidt sol, vind fra Nordøst ca. 30 grader 6-8 m/s.

Op kl. 6 standard kan man sige. Godt med is på telt. Men der bliver hurtigt dejligt varmt i teltet når primuser køre. Søger for at mit ro tøj er dejligt varmt før jeg skal I det.

Synes altid der er langt til vandet, 250 meter. Stort set ingen bølger så en fin brænding, at komme ud igennem. Jeg gør alt klar, klikker min liv line til kajak fast til mig (har en 3 meter line til kajak, så jeg ikke kan miste min kajak hvis jeg vælter) så søger jeg for alt er klar, herefter må jeg af med min luffet (ak finger), så trækker jeg kajak i vandet, springer op, og sætter sprayskert på, herefter padler jeg løs så jeg kommer ud igennem brænding, så er det også tid til at få min uldluffer og goretex skalluffe på, synes min fingere.

De dag her har jeg modvind og modstrøm, så jeg padler løs, først for at få varmen i fingerne igen, eller for at find rytmen. Jeg ror en time, så det pause, bliver til ca. 3 min, spiser lidt chokolade og drikker lidt saft, men på de få min driver jeg rundt og er på vej den forkert vej igen. I dag var der meget is, så fik islag på kajakken og min vest, men gik fint med at holde varmen, skal lige kæmpe for fingerne engang imellem,  desværre frys min drikkedunk til isterninger. Efter 20 min kom et marsvin tæt forbi, dejligt første gang jeg prøver det, så kom en sæl. Solen stod op over klitterne og det var fantastik smukt, div. fugle fløj tæt forbi mig, på vej ud og finde mad, ingen mennesker at se. I dag jeg hør musik, så jeg fri for at høre på mig selv synge hele dagen, samt musik giver en speciel stemning. Synes stadig det er meget flot, men min krop kan godt mærke den skal knokle for at holde 5 km/t, men jeg klager ikke, fordi der er ikke store bølger. Op af dagen kom der mange mennesker på stranden, meget sjovt at se, at der hvor man kan parker og en km hver vej, der er mange mennesker, ellers er der næsten ikke nogen, på den måde kan man se hvor man er.

Da armene var lange og lysten ved at være væk, var det tid til at stoppe, jeg ville få nytårs besøg kl. 14, men lige før kom endnu et marsvin og en sæl, herligt. Det blev til 5 timer fra kl. 0855 til 1355. Passer meget godt, med den strøm, vind og kulde.

Vel i land og med de obligatoriske snakke med folk der glor når man kommer ind, kunne jeg ringe og høre hvor besøget var, tog lidt tid at forklar hvor vi skulle mødes. Men så kom hund, unge og kæreste også, samt reserve pagaj (det vigtigste).

Så må jeg indrømme så starte helvede. Min datter gad ikke noget, vi kunne ikke kom nærmere end 400 meter med bilen. Så jeg brugte lige 4,5 time, på at lave to lejere, et tørt telt og min telt med alt mit lort. Så er det nytårs aften, i telt med det hele, eller det vi har.

Nu jeg også træt, var ikke mening jeg skulle lave det hele selv, så nu må hun varte mig lidt op. Kommer nok lidt senere af sted i morgen, da skal pakke to lejer.

Godt nytår til alle

Fra familie i klitterne.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022