Lejer / dag: 3 Kærgård Klitplantage

Pos (google) N 55.68587 E 08.14999

Distance roet: 31 km

Rotid:  5,5 timer

Vejr: -5 til 3 grader 6/8 skyer mellem, vind fra Nordøst ca. 30 grader 8-10 m/s ståd af 14 m/s.

Det blev endnu en dag,  jeg sov over mig, har kun mit armbåndsur. Op 06.38 starte primuser og i gang, der er is på indersiden af telt og yderside. Meget flot ude med månen, vandet og frosten. Jeg får varmet vand, spist, osv. Samt slæbt alt sammen de 200 meter ud til vandet, og kan sejle kl. 0920. Sejler 5 min, så skal jeg lige banke gang i mine finger og så køre det. De siger til op til 14 m/s i dag fra øst, men er kun omkring 8-10, men vind og strømmen er den rigtige vej. Mod Blåvandshuk, så de 15,5 km går hurtigt, meget flot at sejle her. Så humøret er højt, da jeg runder Blåvandshuk fyr efter 2 timer. Der er mange mennesker på stranden, de kikker lidt, men jeg glor også på dem. Rundt knækket ved Blåvand, står en god sø ind, jeg ridder igennem bølgerne og holder et konstandt roligt tempo, glad for min ArrowPlay det går så dejligt i modbølger. Tager en rum tid at komme rundt og fri af de værste bølger. Men nu står vinden lige i snotten fra Nordøst samt bølgerne kommer fra Nordvest, strømmen er også imod mig, så tempoet falder noget. Jeg må virkelig arbejde, men går, fordi her er virkelig smukt. Jeg kan kun sejle lige under 4 km/t, men jeg kan lige så godt tage nogle km. Der er rigtig mange folk på stranden, samt det er flot, da solen står ned enkelt steder, en enkelt sæl kikker også forbi, så der er nok at følge med i. Sjovt alle de fugle der er i vandet, flere flyder rundt og sover, når man så kommer tæt på kikker de op, de flest flyer også deres vej. Dejligt med alle disse natur oplevelser, meget flotter end forventet.

Kan godt mærke det 3 dagen, musklerne kan mærkes, så efter 3,5 time i mod vind og bølger, synes jeg det er nok. Det trækker sort skyer ind og vinden tager til, så synes det er fint for i dag. Kommer i land og kikker lidt på korten, er lige Nord for Børsmose Strand. Jeg godt tilfreds med 31 km. Vel i land, kom der to mænd og snakkede, deres børn kørte rundt på småmotorcykler, vi fik en sluder, og de synes det var godt det ikke var dem der skulle i telt. Jeg fik mine 3 ture op i klitterne. Her startede så en noget uventet kamp. Sandet var hårdt som beton, jeg kunne næsten ikke få min pløkker i, jeg måtte banke med en gren og flere bukkede. Alt er frosen, på vejen op i kliterne, var der også grødis.

Ellers synes jeg tingende begynder at køre, jeg slås stadig med vand og sand, men tingene har fundet sin plads og forholdene er blev lidt mere ordnet. Drikker helt vildt i dag, fordi synes jeg mangle væske til sidst.Glæder mig til i morgen, der kommer min datter og moderen, samt min nye pagaj, savner en reserve pagaj, hvis uheldet skulle være ude igen.

Når der er mange ting at ordne i telt endnu, samt jeg vil gerne tidligt i seng, sov ikke for godt inat.

Erik

Indlægget er opdateret: 3. februar 2021