I dag var dagens mål, de gamle Nordbo ruiner ved Sissarluttoq. Vi tog en normal rolig morgen, som betyder jeg står op ved syvtiden, drikker the, spiser og ellers begynder at små pakke, og tag kajakken til vandet, alt efter om det er høj eller lavvandet.
Omkring 08.30 vækker jeg Karen, hun får mad og pakker.
Så er vi på vandet mellem 1-1,5 time senere. I dag var klokken 10.
Der er faktisk utroligt meget slæberi på sådan en tur. Vi/jeg er aldrig letvægt rejsende og slet ikke når det er i 45 dage med min datter. Da tidevandet er mellem 1,5-2,5 meter her. Så skal vi dagligt have kajakken høj op og meget grej op til lejren der ofte ligge endnu et stykke opad en skrænt. Næste morgen skal det retur igen. Jeg joker ofte med at jeg bruger lige så meget tid på at tage lejr ned og sætte den op igen. Som vi padler og går. Men det er godt nok tæt.
Sådan var det også i dag.
Vi havde en kortere tur i vente idag, da der var 11,4 km i luftlinje til Sissarluttoq. Efter 500 meters padling kunne vi også se vores mål for idag. Så det galt om at nede det vi kunne se til siderne i løbet af dagen og snakke om alt muligt.
Vi så en enkelt havørne på vores tur, enkelte ænder, med ællinger, et par lappedykker og utroligt mange måger. Mågerne har en fest for tiden, da der er utroligt mange amasseter i vandet.
Vi var vel fremme efter 2,5 time. Der var ikke mange gode lejr muligheder her, men vi fandt en hvor vi kunne padle ind i et lille indhak i en klippe, ca. 10 højde over, var der en lejr mulighed, da der på de her store klippe skrænter er små lommer med lidt græs.
Vi kom godt i land, og der var nærmeste trapper i klipperne op til lejreren. Jeg tømte kajakken lidt ekstra da vi skulle have kajakken godt op, da der var lavvandet nu. Jeg gik kajakspidsen op til den klippe hylde hvor Kajakken skulle lige. Jeg kaldte på Karen, fordi hun skulle hjælpe og skulle tøjre kajakken. Lige som Karen kom, tænkt jeg jeg trækker den lige lidt længere op. Klik sagde det, da håndtaget i fronten af kajakken knækkede, det føles som i slowmotion, selv om det gik stærkt, men i det håndtaget knækkede, gled kajakken ned af klipperne, dækket af tang, implantater god fart. Det var nøjagtigt som at se en skib blive søsat, på de her vogne der køre i vandet. Plask sagde det da kajakken gled ud i vandet og væk fra klippekysten. Vi kikkede kort på hinanden og jeg skyndte mig mod vandet, så hurtigt jeg kunne på våde glatte klipper. Jeg fik flået lynlåsen op på min simi-tørdragt. Kajakken var allerede omkring 20 meter ud. Jeg sprang i vandet og svømme. Lige som jeg ramte vandet kunne jeg konstatere, at der var en idiot som havde tisset og ikke fået lukket dragten helt. Så jeg gik i rygsvømning og fik lukket den ende af lynlås, idiot.
Jeg svømmede alt hvad jeg kunne, heldigvis var der ingen vind eller så meget strøm, fordi så var det ikke sikket jeg kunne have svømmet den op. Men jeg var hurtigt ved kajakken og rygsvømmede den ind.
Føj for en oplevelse, det må bare ikke ske og så sker det lige den dag, hvor det er stejlt og meget dumt.
Bare rolig jeg fik råbt til Karen hun skulle tag billeder og filme lidt, lidt overskud har man.
Jeg var godt nok lykkelige for min letvægt Gore-tex simitørdragt i dag
Vi skulle lige ryste den oplevelse af os, så jeg fik et tov i kajakken, med flere fortøjringspunkter. Vi fik let kajakken op. Så skulle alt grejet bare 10 højde meter op. Vi begge synes vi kunne mærke de sidste par dage i benen.
Solen havde også fået rigtigt godt fat. Så det var ud med solcellerne og alt det fugtige tøj fra de sidste dage og idag.
Vi hyggede i lejren og fik middagsmad, før vi gik de ca. 400 meter op og ind i dalen bag ved, her ligger Sissarluttoq, en af de mest velbevaret Nordbo ruiner, hvor der var gale stalde, langhuse, folde, stendiger, kirke og store varder ud mod havet. Så fedt at se, synes jeg. Karen har fået nok af gamle sten oven på hinanden og lidt forhøjninger i jorden, desværre. Men jeg kan godt forstå hende, men det får hun ikke af vide. Nu er vi her og det skal ses og det er dejligt at have som mål på vores ekspedition.
Jeg fik desværre selv en nedtur da min drones fjernbetjening er gået i stykker, jeg kan ikke flyve frem og tilbage, samt til siderne mere. Så er det svært at flyve. Ak det må bare ikke ske på sådan en tur. Men den har godt nok gjort det godt i mange år nu. Men ville så gerne flyve her
Vi gik tilbage efter et par timer i fjeldet.
Sol var blevet gemt bag høje tynde skyer, men vores tøj var tørt og klar til tur igen.
I telt gik vi igang med alle rutinerne, først drikke the, se på billeder, skrive dette, spise. Karen ser lidt film og serier, hun skriver også dagbog i en rigtig bog, strækker lidt ud, driller sin far.
Vi fik også vores daglige spil Yatzy, jeg er desværre ikke mester for tiden, da jeg har tabt de sidste tre dage.
Lige på nær vores små uheld har det været endnu en dejlig dag.

Turdata:
Dato: 7. juli
Dag: 16
Lejr: 13
——
Kajak
Km, kajak: 12,0 km
Km, kajak, ialt:
Afgang: 10.00
Ankomst: 12.35
——
Vejr: Let overskyet om morgen, opklaring og sol resten af dagen, med et tyndt let skylag til tider. Vindstille til svag brise. 8-18 grader.

 

Karens tegning i sandet før afgang.

Kajakken der løb fra os. Jeg er svømmet ud efter den.

Mig på vej med kajakken, der løb til søs.

Indlægget er opdateret: 14. juli 2021