Jeg vågnede efter en herlig nat i en rigtig seng, først gang i over 40 dage. Dog med en noget urolig 5 årrig dreng ved min side. Dagen startede for mig lidt i 7. Da var hele familie i gang.

Klokken 8 skulle vi forbi et af de lokale supermarkeder, for at handle ind til morgenmad på hotellet til gæsterne. Det viste sig at en medarbejder var syg og vedkommende skulle havde gjort klar fra kl. 7. Derfor var morgenmaden noget forsinket. Så jeg endte som personale i køkkenet og hjalp med at koge, æg, osv. Så der var mad til alle kl. 0845.

Så skulle der ses på flybilletter igen. Jeg undersøgt med en privat flyver over Island, men da vi først kan komme herfra lørdag hvis vejret vil det. Var det for usikkert og dyrt fordi vi kunne først være hjemme omkring søndag aften alligevel. Ved at tage over Nuuk og Kangerlussuaq som først planlagt, vil vi være hjemme mandag kl. 20. Det blev planen, nu må vi se om vejret også vil det. Det gav ro, nu er der en plan, dog meget forsinket.

Bag efter, var jeg ude og hjælpe med at flytte en fryser og tv og lidt andet.

De fleste deltager gjorder klar til en dag rundt og se byen.

Da jeg var færdig med at hjælpe, begyndte jeg en gå tur rundt i byen og se butikker, souvenirbutikker, snakke med bekendt, osv. Fik købt en isbjørn i rengevir som minde for turen og en gave til kæresten. Endt med jeg mødte en hel del bekendt, som alle kunne huske mig. Meget hyggeligt. Endte i det store supermarkedet, for at få nogle ekstra underbukser. Så ringede Caroline om jeg ikke kom til middagsmad på hotellet. Så det var en god tur igennem hele byen igen. Her stod den på lidt mad, hvor også Vagn var med og lidt snak med Franskmændene.

Det er super hyggeligt at være her, men jeg tror alle heller ville være hjemme. Noget surt at tænke på at alle skulle noget her i weekend, jeg skulle hygge med kæresten, andre skulle til bryllup, fødselsdag, osv. Men vi må nyde det så godt vi kan.

Har helt glemt at fortælle om en af de super oplevelser vi har haft, den sidste aften i Isortoq var vi til Kaffemik ved købmanden, Lars og hans kone Helga, vi var 9 deltager der fik the, kaffe, slik og kage. Super hyggeligt. Vi så video af isbjørnejagt, hundekøresel, osv. Nok ekstra sjovt for mig, fordi i det hus har jeg boet samlet 2 måneder for mange år siden. Før det fik vi endelig taget et gruppe foto efter afslutning af vores fantastiske tur over indlandsisen.

Dagen igennem, har deltagerne været rundt i byen og se, slappet af og mange har sendt tanker til dem der hjemme, der må vente noget længere.

Eftermiddagen forsvandt i køkkenet, hvor jeg bor, da jeg lavede pastasovs, sammen med Fritz og Akannguaq (12 år). I dag var det min tur. Vi spiste alle sammen, før vi skulle på farten igen. Først op til Hotellets aftens mad kl. 19 og sætte sodavand og vin frem. Her kom der som altid en ændring, en fra Airgreenland kom og sagde, at alle flyvninger var aflyst i morgen, lørdag. Typisk, men de ville prøve at gennemføre dem søndag, så vil det ikke have nogen påvirkning af vores hjemkost. Dog mister vi tid til at se Nuuk. Gider ikke tænke på det mere.

Herfra kørte vi alle til Kaffemik, Fritz, Akannguaq, Caroline og jeg, hos min gode ven Poul. Poul har altid hjulpet mig meget, også denne gang med kontakt til fangerne, osv. Poul er super dygtig til Dansk, så vi få os altid nogen gode snakke. Lidt over 21 kørte vi til Hotellet og pakkede vin, osv. væk. Jeg fik en sidste snak med alle. Før Caroline tog videre og jeg og børnene tog ned til hvor jeg sover, for at slappe af og lave det her.

Der er som sagt super dejligt at se folk igen. Men kan mærke jeg savner min fast rammer og lidt ro. Er hele tiden på. Ud over det savner folk os også i DK og vi dem.

Virker som om alle deltagerne har det godt og er ved at komme sig. Søren og Michael har været på sygehuset for en sikkerheds skyld. Søren har lidt frost i nogle finger, meget lidt der lige skulle ses til. Michael har nogle pænt kraftige slidsår. Mange har lidt vand og hævelse i fødder og ømme tær. Kroppen er generelt træt, kan virkelig mærke den arbejder for at komme sig. Jeg personligt glæder mig til at komme i gang med min fast træning igen, men bliver ikke nemt med den sommer jeg har foran mig. Så alternativ træning skal på bane, skal meget snart i gang igen, for kroppens skyld.

Vi må hygge os og få det bedste ud af endnu en dag i Tasiilaq i morgen.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020