Det var en kølig nat og morgen, med minus 18 grader. Tingene kørte bare ikke i dag. Vi var længere om at pakke sammen og da vi drog afsted, hakkede det noget og alle sled for det. Den første time var frygtelig. Tingene frøs, mange var trætte og sneen var træg og langsom. Alle hang lidt i pausen og prøvede at komme oven på. Nadja var endnu mere ramt end normalt. Vi gik igen, det var nok bare den første time. Jeg kan kun sige, anden time blev endnu være. Vi fordelte lidt kg for at få mere ens tempo. Det hjalp ikke meget og folk frøs og var trætte. En sidste desperation, og tog jeg en ordentlig gang kg fra Nadja for at se, om det ville hjælpe hende. Intet hjalp. 

Efter to timer, snakkede vi om det og blev enig om at slå lejr. Nadja kunne få varme og hvile og alle vi andre trænger til en hviledag! Det er også 12 dage siden vi lå stille sidst. Det var ikke en let beslutning, fordi vejret var fantastik med sol, men kølig. Den anden mulighed var vi alle tog en del kg og hjalp Nadja, men det virkede vi for slidte til. Vi slog lejr. 

Det er som om vores ting har været meget våde, efter de mærkelige dage vi havde i starten og op til DYE, så frosten rammer hårdere end normalt, fordi det er ikke rigtig koldt. Vi fik teltene op, pludselig opdagede Monica hendes fingre var helt frosne og hvide, ikke godt. Monica havde fået en førstegradsforfrysning i fingeren, noget der gør rigtig av og vi skal passe på resten af turen. Dog ikke noget der giver varige men. Sikke noget møg, men igen for fugtige handsker. 

Tom havde fået en lille gang frost på kinden, da vi stoppede, ikke noget alvorligt, det sker tit, men lidt sjovt det hele kom i dag. (Tom på billedet). Selv om det var surt at måtte stoppe, så har vi valgt at bruge lidt ekstra brændstof og få gennem tørret alt. Solen hjælper os også godt på vej. Nu får Nadja en masse hvile og medicin, og så må vi aflaste lidt, så bliver det helt sikkert bedre, når vi kommer ned under de 2000 meter igen. Vi andre hygger. 

De dage her bor jeg med Tom og Carsten (på billedet igår). I det andet telt er Nadja og Josefine fast og de dage her med Monica. Hver anden dag, bytter Monica og jeg så telt. Vi håber den her lille hviledag vil gøre os godt og der så ikke kommer dårligt vejr de næste dage. Det er risikoen ved de her beslutninger. 

 Erik 

 Til Tom’s børn: En hilsen fra far, han har det godt. 

Hilsner til resten af familien og tak for hilsnerne. 

Til Monica’s mand: Alt ok, men av. Bliver nok nød til at have en rengøringskone, et stykke tid efter. Prøver at ringe i morgen. 

Dato: 17 april 

Dag/lejr: 16/15 

Km/km i alt: 6,2/238,7 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 2324 

Vejr: minus 18-10 grader. Lave skyer, blå himmel over, sol. Let vind fra syd.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020