Mine trækliner er altid med mig på tur, man ved aldrig hvornår man for brug for dem, enten til at trække en anden, eller selv har brug for hjælp eller skal fortøjer sig eller lignede.

Jeg har gjort det til en vane altid at have min korte trækline på dækket og min lange trækline om livet. Jeg kan ikke være sikker på andre jeg møder har en line med.

I starten havde jeg mine trækline på dækket, en line jeg selv har syet, som ikke fylder ret meget. Men i Wales fik jeg brug for en lang trækline i bølger, for at den man trækker ikke havner i nakken på en når de bliver taget med af en bølge i et surf.

Så nu havde jeg brug for en trækline på omkring 15 meter, mod de 8 meter jeg brugte her hjemme.

Jeg ville have en trækline der kunne give sig, samt det vigtigst at posen den er i, er nem at pakke trækline væk i efter brug. Har set mange systemer hvor posen er alt for lille og folk næsten ikke kan pakke den væk igen. Jeg valgte Northe Water, Quick Release Rescue Tow Line, som har en stor opbevaringspose som kan laves halv så stor, når man har pakket den, en smart måde at få mere pakplads.

Der er nogle ting jeg synes er mærkelige, det er at de har sat elastikken i snoren helt ude ved karabin, så den kan sidde fast i kajakkerne, den har jeg flyttet ind nær mig.

Samt jeg har flytte flyderne tætter på karabinen.

Nick Cunliffe, vise mig et lille tricks i Wales, som jeg synes er rigtig godt. ca. en halv meter fra karabin binder man et 8-tals knob, som har en løkke på ca. en meter. Når man skal trække to kajakker hvis en er dårlig, så kan man sætte løkken ind under dækslinerne og klikke karabinen fast i løkke, det gør at når man skal klikke af igen, så er det nemmere at nå løkken for dem der trækkes når linen slækkes end hvis den er direkte klikket fast i dækslinerne.

Samt når den skal frigøres er det løkken man skal trække ud og ikke en karabin der skal trækkes under dækslinerne med risiko for at den klikker sig fast igen eller sidder fast.

Jeg håber billederne noget lund hvis tankerne bag det.

Jeg synes det er meget smartere om man trækker en eller to kajakker, jeg synes også det giver et bedre træk ved to kajakker, da trækket bliver lige på.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022