Jeg ved nedtælling til min start er igang, men det går lamgsomt. Jeg er klar, skal bare tag en beslutning om våben i dag.

Første skulle der morgenmad til, det var et hav af folk i dag, så gik lidt før der var et bord. Er kun 10 pladser, er ikke det største sted jeg er. Så skulle dages træning klares yoga igen. Kan virkelig mærke min krop er klar, de ømme led fra turen over Indlamdsisen er væk, min hænder fungere stort set igen, dog skal jeg ikke stå på hænder så længe endnu.

Efter et bad, gik jeg på tur igen, først skulle jeg hæve lidt penge, til våben, mv. Der efter besøgt jeg en pantlåner butik, for at høre om de var regnet for en butik eller privat person, med hensyn til salg af våben. Desværre var de butik, jeg var lidt rundt og kikke, en kæmpe butik, minde meget om de store haller med faste loppemarkeder der er rundt i Danmark. Sjovt at se og flinke mennesker.

Jeg måtte lige på Posthuset igen, for at sikre mig reglerne for at få sendt grej til et posthus. Jeg kommer til den lille by Anaktuvuk Pass, hvis der går noget i stykker, kan jeg få sendt ting der til. Jeg kan få sendt ting der til i mit egen navn og det kan ligge der i 15 dage.

Var lige et smut på Besøgscenteret igen, blev registret så de ved hvem der er i National Parkerne. Fandt også ud af jeg ikke behøver Jagtlicens, for at gå med våben, da jeg alligevel ikke regner med at skyde noget. Det meste vildt er også fredet hen over sommeren. Skal lige have en fiske licens. Har taget meget simpelt fiskegrej med, ellers regner jeg med at skyde dem.

Skulle lige forbi en jagt og friluftbutikker og se, samt sikre mig jeg kan ringe og bestille ting, hvis jeg skal have noget til Anaktuvuk Pass. Jeg kunne ikke rigtigt finde på mere at lave, gik en gang på Thai Resturant og var tilbage igen kl. 12.30. Hele eftermiddagen gik på iPad, på at gøre mig klogere på de ting jeg skal ud i. Ser ud til jeg køber et våben i morgen, blev udsat fra idag til i morgen, så jeg håber det går i orden der,,det er sidste udkald, heller det og få det helt rigtige våben.

Det er skræmmende at se nyheder her over. Der har ikke været en dag, uden skoleskyderier eller politidrab. Bare i dag har det været to skoleskyderier heldigvis med meget få drabet og såret. De siger der er i snit et skoleskyderier om ugen, det er helt vildt.

Ellers går jeg og ser lidt på mit grej og flytter lidt rundt på det. Resten af dagen, skal jeg bare slappe af.

Hvorfor Alaska?

Det store spørgsmål er hvorfor mit eventyr denne gang går til Alaska. Alle mine rejser har altid haft det formål at se noget fantastisk natur, på en anderledes måde og helst i områder hvor der ikke er så mange menneske. Kan godt lide de mere øde områder. Efter mine mange tur til Grønland, rundt i Danmark og Skandinavien, har der altid været et ønske om at se Canada og Alaska, engang.

På alle mine andre tur / ekspeditioner, kommer der altid en masse nye ideer til kommende ture, som jeg notere og går og smager på hvad der skal være det næste. Stille og roligt voksede der et ønske om at vandre frem i min bevisthed. Der var mange muligheder i Skandinavien, tænkte der måtte være nogle gode muligheder i Canada eller Alaska. Efter en del søgning på internet, så jeg en del billeder og beretning fra The Brooks Range, i Alsaska. Jeg fandt en del beretninger fra mindre tur i område. Men der kom også et par stykker op, hvor folk havde krydset hele The Brooks Range, på ski eller ved at gå og padle. På den måde blomstrende ideen til at gå hele vejen på tværs af Alaska.

Jeg så film fra området, jeg købte elektronisk kort over Alaska, så jeg kunne få et godt indblink. Google Earth er også fantastisk til at måle længere og se billeder fra mange af stederne.

Jeg var solgt The Brooks Range har det hele, storslået natur, rigt dyreliv, meget få mennesker og mulighed for at lave en lang og krævende ekspedition. Fra da af var det der var målet. De sidste 8 måneder, har jeg brugt på at lave lister, undersøge så meget som muligt og få de kontakter jeg skulle bruge.

Nu sidder jeg her og er næsten klar, alt er ikke gået som planlagt, det gør det aldrig.

Er depoter snyd?

Jeg får lagt 8 depoter over de ca. 1200-1400 km jeg skal gå. Det gør jeg af den årsag jeg er her for at gå på tværs af Alaska, for at nyde ture, se naturen og især dyrelivet. For at kunne gøre det bedste muligt har jeg valgt ikke at være afhængi af jagt, fordi det tager tid og gør jeg ikke kan rejse så langt, samt jeg vil også gerne have billeder af dyrerne. Er det så snyd, som nogen siger. Det kan jeg ikke se, det er min tur og mit valg af tur. Jeg skal ikke sætte nogen rekord eller tilfredsstille andre. At jeg så umildbart er den første der vil prøve at gå hele vejen, gør intet fordi der er højst sandsynligt nogen der har gjort det før, men bare ikke har skrevet om det. Det her er mit eventyr. Den helt store bonus er bare at du også vil være med. Tak for det.

Nu skal jeg snart ud i min nye baghave.

Erik

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020