Dal, sø, Alaska, helvede

Jeg vågnede op, fuldstændig uvidende om, at jeg skulle have en røvfuld senere i dag. Jeg var glad, fordi solen varmede allerede på teltdugen og tågen lå noget lavere end min lejr.

De første tegn på dagsordenen kom ved nedpakningen af lejren. Det viste sig at være koldt. Havde taget gators på mod fugten og regnjakke mod kulden. Men jeg blev nød til også at have regnbukser på, da fugten drev af alt. Da jeg gik måtte selv handskerne frem.

20 min efter bagte solen, så kort holdt for at tage regnjakke og handsker af. Efter en time røg også regnbukserne.

De først to timer, var hårdt arbejde i vådområder, blandt tuer. Jeg kikkede frem og så den dejlige bakke op til den dejlige dal, jeg så frem til, fordi der var mange søer og vandløb, så vandet måtte let kunne løbe væk og give nogle gode sletter.

Derfor var humøret højt, selv om jeg arbejdede hårdt og sveden drev af mig. Jeg skulle bare hen til bakken og opad den.

Efter to timer, sad jeg på toppen af bakken, på en fin lille slette. Jeg have lige rent ind i en ren, et godt tegn hvis de går den her vej.

Glad gik jeg ind i den snævre dal, der blev lidt slugt agtigt. Men der var et dejligt underlag. Det var klap fælden jeg gik ind i.

Lokket af de gode forhold, kom jeg ned til de små søer, der gik helt ud til kanterne, der bestod af skrænter på 50-60 grader, skrænter af store sten. Ingen problem det har jeg gået før, det plejer at være godt i kanten af vandet.

Det var det også et godt stykke ind, så jeg sad helt i fælden. Stille og roligt blev stenene mere og mere løse, selv sten på 20-30 kg, kunne glide eller trille rundt.

Pludselig skulle jeg bruge alt min energi på at spænde i all muskler, da jeg ikke viste hvad næste skridt ville medføre.

Først styrt var en stor 30 kg, flad sten, der vente og gled væk. Jeg bande og fiske højre ben op af vandet. Lige før jeg var ud, sket det igen. Var virkelig træt af det, hvile alle småfugle og ænder i søen, var udemærket klar over.

Endelig kom jeg væk fra søerne. Bare for at havne i mose, buske og vandløb. Da jeg stod på bunden af første vandløb, med begge støvler under vand og jeg var færdig med at fortælle de glosser jeg kan, var det bare videre.

Det gode var at nu var jeg våd, så gik jeg bare, eller slæbte mig ud af dalen. Var pænt slidt til slut. Hvor jeg endte på en stor slette tilbage i tuer og vådområder.

Det har dog været meget pænt i dag. Jeg havde bare forvente meget bedre terræn og ikke en helvede dal.

Jeg gik et par stor oplevelser i dag. Ren jeg var tæt på, så flere ryper tæt på og til slut mødte jeg to små falke eller høge, der sad på en sten, da de så mig cirklende de over mig nogle min og dukkede ned til mig. Et herligt syn og oplevelse.

Jeg fandt en plet i nærheden af den lille flod til teltet og mig. På grund af alt det våde er myggene tilbage, men i meget mindre antal, end før. Jeg er godt mør idag.

I dag har jeg også “betalt” prisen for det jeg laver. Min livsstil gøre jeg må gå glip af andre ting. Har blandet misset to bryllupper i år. Men i morgen, mandag er det min datter, Karen’s første skoledag. Snakkede med hende i dag, hun glæder jeg helt vildt og er så stolt. Det får jeg kun på billeder.

Erik

Dag / Lejr: 58/49
Pos: 20 67 56.575 / 155 50.408
Km / Km i alt: 15,4 / 754,7 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 805. Gik fra 824, op til ca. 950 og ned igen.
Tid gået: 08.20-15.35
Vejr: 3-20 grader. Høj sol. Morgen kølig og meget fugt i luften. Resten af dag, varmt, få skyer og næsten vindstille. Til aften en del skyer og let vind

 

 

Flot, tuer, mose og vådt, Alaska

Falk, Alaska

Lejr, telt, Alaska, Erik B. Jørgensen

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020