Drømme, landskab, The gate off the Arctic, Alaska

I løbet af natten kom der nogle ordentlig byger ind over og der hang tynge skyer da jeg drog afsted.

Jeg havde taget regnbukser og gators på, fordi jeg skulle igennem en del små buske der var plask våde.

Den første time var lidt som igår, men stille og roligt blev buskene mindre og mindre, men sletterne blev større. Måtte stoppe to gange den første time, først skulle der rettes en sok, så kom regnen og jeg måtte have regnjakke og overtræk på rygsækken.

Jeg kom over trægrænsen og kunne igen nyde nogle dejlige sletter, med stor plamager med stenmarker. Et dejligt syn, kan så godt lide de her områder.

Når det nu var så fint, valgte jeg at gå over to små pas i 1150 meters højde, skulle lige 100 højdemeter ned i mellem. Derfor har jeg gået noget op og ned i dag. Men det var så dejligt at være væk fra de våde og tilgroede områder.

Selv her i passene var der dyreveksler, så må være et tegn på det kan betale sig.

Det er super sjovt at se de områder med stenmarker, selv her er der dyreveksler over stenen. Det kan ses ved at alle stenen er dækket af sort måas. Der hvor dyrevekslen er er måsen slidt af og stenene er grå, ofte ligger stenene,også lidt mere fladt.

Efter sidste pas, gik jeg ud af en dal, hvor der tydligvis har været en glecther for mange år siden. Da der en stor helt flad stenmark. Selv solen kom igen.

Herfra gik jeg mod syd, det var forsat super godt at gå, selv om der kom lidt vådområder.
Her stødt jeg på de første rener. Så to grupper af ca. 8-10 rener. Jeg var super glad for at se dem igen og var glad for mødet. Det skulle vise sig at resten af dagen gik jeg ind i et utal af grupper med rener. På begge sider af floden, gik der rener. Har set 200-300 rener de sidste timer. Jeg har skabt lidt panik, nogle af renerne stormer af sted. Andre ser mig an og går en bue uden om mig. Ubeskrivelig dejligt med alt det liv igen.

Jeg må indrømme at jeg er virkelig slidt for tiden. Min krop køre ikke helt optimalt eller er det bare hårdt terræn. Jeg går kun de 6 effektive timer og de sidste timer, går meget laaaangsomt. Det er måske også noget mentalt når der denne gang er ekstra langt til næste depot.

I dag skulle jeg også vælge om jeg gik syd som nu og der ved holder mig oppe hvor floderne starter. Eller jeg skulle holde mere lige på igennem lidt mindre dale, der så ville gør jeg kom lidt laver og skulle følge en større flod lidt længere. Det ville spare mig for 10-15 km. Jeg nåede ikke at tænke over valgt terræner og alle renerne trak mig mod syd, det er også den rute jeg hel tiden har planlagt. Så var “jeg” fri for at tag valget.

Lejr i dag ligger på en slet, det blæser lidt og er overskyet. Men min tøj ligger og tørre i vinden. Vil slappe af og se om jeg kan få mine krafter tilbage.

Erik

Dag / Lejr: 50/42
Pos: 20 68 01.555 / 153 05.844
Km / Km i alt: 16,2 / 640,0 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 878. Startede i 928 op over 1150, 2 gange.
Tid gået: 08.10-15.15
Vejr: 8-15 grader. Regn i løbet af natten og formiddagen. Lave skyer opklaring over middag, lidt sol. Let til frisk vind fra nord.

 

 

 

Rener, trækker, Alaska

Dyreveksler, sti

pas, terræn, The gate off the Arctic, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020