Efter vi slog lejr i går, blæste det bare mere og mere op. Da vi lage os for natten, fandt jeg ikke meget ro, fordi selv om der stod gode snemure og alle har prøvet en storm før, så synes jeg teltet hoppede noget i løbet af natten.

Derfor lå jeg vågen det meste af natten og tænkte igennem hvad vi skulle gøre hvis et telt blev mast af sneen eller gik i stykke, så måtte vi grave os ned.

Lidt i 7 stod jeg op og gik en runde, det blæste meget en 20 m/s nordvest, men der var ikke meget snefygning. Jeg valgt at vi blev liggende, vi kunne måske godt gå i det, men jeg var ikke sikker på vi kunne slå lejr, hvis det blev være.

Mens vi gjorder klar til morgenmad, klar himlen op og vi fik det flotteste vejr. Men sol højt på himlen og snefygningen glidende hen af sneen.

Det var super godt vi blev, fordi der gik ikke længe før vinden tog virkelig meget til. Vi måtte ud og forstærke snemurerne, flere gange eller de simpelthen væltede. Efterhånden blev sigten dårlig efter som der kom skyer og let sne i luften, sigten var nede på en 15 meter, kunne kun lige se det næste telt.

Vinden var nu over orkan en 30 m/s, teltet lage sig ned engang i mellem når der kom et skævt vindpust, som snemuren ikke tog.

Jeg var ude mange gange og se til snemure, men alle var super gode til at komme ud og bygge løs og grav telte fri. Da jeg står med ansvaret og har prøvet en piteraq før, hvor vi fik sneet de fleste teltet ned. Besluttede jeg at tage lidt sikkerheds foranstaltninger. Jeg og Sørgen, pakkede alle vores ting og gik ud i forteltet, her gravede jeg et stort hul ca. 1,5 meter ned til isen og begyndte at grave en snehule ind. Søren stod for det hårdere arbejde at smide sneklodser og løs sne ud af telet.

På den måde stod vi i læ i teltet og kunne arbejde. Men det vigtigste for mig, var vi fik lavet starten på en stor snehule. Vi lavede så to kan ligge der nede eller side 4 personer. Det gør at hvis vinden skulle tag til og vi må forlade nogle teltet, så kan vi let grave videre på vores snehule, så der lynhurtigt bliver plads til alle 10. På den måde er vi på forkanten. Det tog mig og Søren 2,5 time at få den lavet, super dejligt men desværre var vi begge godt våde og vores telt liggende lort. Men jeg fik ro i maven. Vi fortrak til vores telt igen, desværre var endnu to lynlåse gået i stykker i teltene, er så træt af de knække i lynlåshovedet. Det kan jeg ikke lave før vi få stille vejr og jeg må tag nogle lynlåshoveder andre steder. Så indtil da må vores og et andet telt være lukket med sikkerhedsnåle.

Selv om det blæste, mødes vi til fælles aftens mad ved Kenneth, Jesper og Pernille igen. Heldigvis var vinden taget lidt af, nu er det bare en normal storm.

Aften skal for vores vedkommende gå med at få styr på alt vores våde og fugtige tøj, lavet vand og slappet lidt af. Ser ud til vi klar endnu en storm, så må vi håbe vi får ok vejr i morgen til at gå videre. Vejrudsigten ser ikke for god ud for i morgen, men så skulle det blive bedre.

Vi får nogle oplevelser her på turen, som altid, en rigtig ekspedition. God nat

Dato: 2. maj.

Dag / Lejr: Dag 24 / Lejr 20

Pos: 66 16 40.4 / 43 27 55.3 (samme som i går)

Distance / Højde: 0 km, 2470 højde meter (gået 0 højde meter op.)

Føre: ?

Vejr: minus 5-8 grader. Vind mellem 15 og 30 m/s fra nordvest, det mest af dagen meget kraftig vind. Mest overskyet, få gange lidt opklaring og sol. Snefygning, til aften lidt nedbør.

Sigt: Til morgen 1 km, i løbet af dagen 10-15 meter. Til aften 100 meter.

Erik