Dato: 24. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 135  / Dag 173
Finland Lejr 25 / Dag 29
Pos (google): 60 29 44.0 / 26 59 22.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet: 60,3 km (i alt 6165,7 km)
Distance roet i Finland: 1182,7 km (i alt)
Rotid: 10t30m (07.45 til 18.15)(Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 8/8 lave til 4/8 mellem, meget skiftende, en enkelte byge, en del sol. 3-10 m/s fra nordvest til nord. 9-10 grader.
Bølger, havblik i læg til 60 cm bølger nordvest til nord.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Rutiner kørte sin vante gang. Var helt færdig af grin over ”Hjælp min kone er stadig skide sur” da der var et klip hvor en forlover falder og skubber bruden og præsten i vandet da han skulle give ringene. Virkelig sjovt, kan lige forstille mig hvor sur bruden er over hendes prinsesse drøm er ødelagt.

Men kunne lægge mig klokken 22.10. Sov som altid godt til 06.30. Så var det i gang med at pakke sammen igen.

Gik fint og let, så jeg kunne ro ud kl. 07.45, der var en del skyer, men solen kunne lige komme frem som den stod op, et flot skue. Vinden var drejet mere mod nordvest, så gav læg det første stykke ud. Men så kom den også, synes vinden var kraftigere end forventet, men jeg lå godt i læg meget af tiden, men så snart jeg var bare lidt i det åbne, så kom vinden og små tætte, som ikke var nogen hjælp, for en gangs skyld ramte de min venstre side, så det var den side der skulle lave lidt mere. Jeg valgte at holde mig nær hoved landet i dag, så jeg krydsede lidt rundt imellem øer, kap og kanaler. Kunne tydeligt se det er lørdag igen, fordi alle mændene er ude at fiske mest 2 og 2 i små joller. Mødt også en jolle med 4 mand i en smal passage, de havde set mig i tv, så råbte lidt til hinanden, selv om kl. var 13.30 så var de godt visne, i hver tilfald ham jeg råbte med. Men flinke var de. Det overraskede mig hvor meget det endeligt blæste i dag, samt hvor meget vinden var i nordvest og til tider i nord, gav forsat lidt arbejde, utroligt så meget det har blæst den sidste tid. Men fremad gik det.

Der var utroligt meget siv i de områder her, så der var lidt andre typer af ænder, ellers så jeg lidt mindre fugle end de andre dag, lidt af det hele. Så igen et svane par med 8 store unger.

Jeg passerede en lille havn og en dæmning, her var der rigtig skilte forvirring, der var et skilt for der var 10 meter til højspændings ledningerne, på den anden siden af en 3 meter bro, så jeg ved ikke lige hvad man skulle bruge at oplysningen til med de 10 meter?

Det var en lidt underlig dag, var lidt træt, men gik godt med at ro, vinden var der og tankerne kørte bare, så hørte kun musik i dag, blev ikke til nogen podcasts. Var masser at kikke på natur, hytter, både, osv. Sidst på dagen kom jeg til byen Kotka det var målet for i dag. Jeg kikkede efter en mulig lejrplads, fandt en mellem nogle broer, men virkede som der var langt op til byen og lysten til at gå op og spise var ikke så stor, så jeg forsatte igennem byen, så den gamle havn flot, store både, det nye kulturhus? Tror jeg meget moderne. Krydsede over til den østlig del af byen, her viste det sig at der var en badestrand. Så kl. 18.15 gled jeg i land på et stor offentlig badeområde. Kom i snak med en flink dame der var ude og lufte sin hund. Vi fik en lang snak på Svensk, sjældent de forstår mit halvt danske og svenske men det gjorder hun. Hun var vældig flink, sagde jeg bare skulle komme hvis jeg manglede noget, tilbød også at starte badstuen op. Men jeg takkede nej, var ved at være kølige og skulle havde slået lejr. Har en del arbejde foran mig.

Nu sidder jeg ved siden af min snurene primus og tørre mit tøj.

Til endnu et spørgsmål

–          Hvilke tanker gør du dig om, at din lange rejse snart er ved vejs ende?

Ja ikke så mange faktisk, det er altid sådan en tom fornemmelse at afslutte en tur. Jeg er vældig tilfreds over det ser ud til jeg klar mit mål og turen lykkes. Mangler dog lige det sidste. Det er noget jeg er lykkelig over og er stolt over. Men det er også afslutningen på en fantastisk tur. Lige så dejligt det bliver at slippe for at pakke lejr sammen, æde mig selv gennem de sidste km, lige så mærkeligt bliver det ikke og skal arbejde mange timer hver dag, se naturen, høre vandet skulpe mod kajakken, osv.

Men jo nærmer jeg kommer mål jo mere tænker jeg på hvad jeg skal når jeg kommer hjem, desværre er det sådan. Jeg har en have der er efterladt til mig, højst sandsynligt et hus der ligger l…, et barn og hund der skal opdrages og kæreste der også skal opdrages, så det bliver hårdt. (hi)

Men ellers venter arbejdet så snart jeg kommer hjem, foredrags sæsonen starter snart op, jeg skal lave mit nye foredrag, i gang med at skrive bog om ture, snart kommer min anden bog om DK rundt. Så jeg kan allerede nu blive helt rundtosset over alt det der venter når jeg kommer hjem.

Så tænker jeg på økonomi, skal have ny computer, turen her skal gøres op uha det bliver ikke sjovt, osv.

Sådan flyver tankerne om, men mest følger jeg mig bare tom. Lidt underligt.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!