Dato: 1. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 66 / Dag 88
Sverige Lejr 3 / Dag 3
Pos (google):  58 06 33.5 / 11 25 57.3 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  51.1 km (i alt 2902,0 km)
Distance roet i Sverige:  136,0 km (i alt)
Rotid: 9t40m (05.50 til 12.30 og 13.40 til 16.20)
Vejr: Morgen 7/8 lave, regn byger, vindstille til 4 m/s sv. 16 grader. Dag 2/8 høje, sol, 2-6 m/s sv, 16-20 grader. Aften tynde skyer
Bølger, lidt havblik, 30 til 100 cm bølger, dønninger 1-1,5 meter ved udsatte steder.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Jeg kan sige standard, jeg endt med at side ved computeren og kæmpe med at komme i seng. Det lykkes 20.30. Op kl. 4 dejligt tidligt, det her jeg lever, eller kæmper for at komme i live? Det lykkes så jeg kunne ro ud kl. 05.30 havde en lille udfordring med at komme ud, fordi den lille vig jeg lå i var fyldt op med brandmænd, så skulle lige undgå dem. Det regnede lidt, så var tilbage i langærmet jakke igen. Besluttede med det samme at ro ydre kyst og ikke af Sorte kanalen. Fin tur rundt, selv om det var stille med 4 m/s fra sv, var der mellem 50-100 cm krapbølger og enkelt dønninger på 1-1,5 meter. Hyggede mig gevaldigt, som jeg snart har sagt mange gange, så elsker jeg, altså når jeg er frisk, at mærke Empoweren (min Arrowskayak kajak) i bølger. Elsker jeg kan mærke jeg har kajakken ”på” og kan manøvrere nemt rundt. Men det var også dejligt at runde Kungshamn og få lidt mere stille vejr og få tisses af. Der gik direkte liner i det, har det svært med buer vil heller ro direkte så roede direkte mod Lysekil syd for Malmön, før Lysekil gik jeg direkte syd ude mellem øerne, der kom sørme en Dansk sejlbåd, vinke vinke. Så kom en kæmpe motorbåd midt i sejlrende, sørme også Dansk, vinke vinke igen.  Tror ikke de fattede det.

Ud for Grundsund krydse jeg over til fastlandet og der kom sørme en kajak padlende, vi gik side om side og begyndt at udveksle oplysninger, det var Johan som også roer det ”Blå Bånd” HBB, han er starte to dage før mig og tager den med ro til kroppen er i gang, herligt vi fuldes af ind i Grundsund by, utrolig dyb by, men vi fandt supermarked og fik handlet, købt is, jeg fik løbet en maraton, for at få vand og få lidt benzin. Så gik det videre i godt selskab med Johan. Ud for Gullholmen kom en sød Svensk pige roede i mod os men en kajak på slæb? Stoppede os, skulle lige have af vide hvor hun var på kortet, hun var roet 2 km for langt, men kunne ro rundt øen vi var ved og ind. Hendes kæreste var væltet og slået hoved i klipperne og kommet på sygehuset, men var fin, men hun stod med to kajakker hun så kunne ro tilbage. Hård tur når man også roer for langt. Ud for Hâlleviksstrand, sagde jeg farvel til Johan og gik i land på en lille ø og slog telt eller prøvede på det, fordi knæk et samlede gik ak, tog et godt stykke tid at få lavet da ledet sad fast. Lejer, igen men masse snakken i telefon, computer. Suppleret med en kylling, cola og kage.

Igen i dag har jeg set en masse fugle men også en sæl. Samt så mange sejlbåde at der konstant er 10-20 i sigte.

I morgen går det mod Göteborg, kan godt mærke det er pænt længe siden jeg har ligget over.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!