Test af Skaltøj, Tierra Pamir Pant og Roc Blanc Jacket, Alaska på tværs

Jeg hader at blive gennemblødt i regnvejr, jeg vil heller koge op i regntøj. Jeg tror det stammer tilbage fra ”Jægerkorpset” hvor vi mange gange var gennemblødt og havde det pænt koldt. Derfor er skaltøj og regntøj, næsten altid en fast bestanddel af mit udstyr og påklædning.  Selv når jeg går ned og handler, har jeg næsten altid en jakke med og om vinteren har jeg altid bukser med også.

Det gør jeg næsten har et helt personligt forhold til mit skaltøj.

Da jeg skulle ”Alaska på tværs” havde jeg mange tanker om skaltøj. Det skulle holde mig tør på hele min tur og det ville blive udsat for et hårdt slid. Omvendt ville jeg ønske det var så let som muligt.

Efter en del søgen og tanker, besluttede jeg at det vigtigst for mig var det var solidt og godt, stadig så let som muligt. Fordi går det først i stykker, er det ikke så fedt.

I samarbejde med Tierra, valgte jeg følgende

 • Skalbukser, Tierra, Pamir Pant, XL
 • Skaljakke, Tierra, Roc Blanc Jacket M, XL

Det er skaltøj i den helt dyre ende. Men som også er lavet med omtanke og i gode materialer.

Jeg har brugt det hårdt og jeg ved ikke hvor mange dage, jeg har været lykkelig over mit valg. Det blev den vådeste sommer nogensinde i Alaska, der var en del regn og lidt snestorm. Ud over det var der rigtig meget lavt krat, som jeg gik igennem, der gav stort slid.

Jeg lavede også en masse vandpassager, gående eller svømmende, hvor skaltøjet, var mit eneste tøj, for at holde underafkølingen nede og beskytte mig mod rifter.

Her kan du se den størst flod krydsning jeg havde

Det har holdt til det hele, hvilke det også skal i den prisklasse.

Tierra, Pamir Pant

Test af Skalbukser, Tierra Pamir PantTierra, Pamir Pant, er en fed enkel skalbuks, hvor der er tænkt over tingene (de fleste). Den er udviklet i samarbejde med den Svensk fjeld-redningstjeneste. Den er primært tænkt til ski og klatring.

Jeg kan godt lide de to gode lårlommer, til kamera, osv. Det er rat den er forstærket på knæ og ved ankler.

Jeg kan også godt lide de lange lynlåser i siderne, så de er lette at komme ud af, på toilet og lufte ud. Det er en tungere skalbuks, men den holder bare.

Det er en ting jeg savner lidt. Den primær er at den havde en indsnørings mulighed forneden og en gaiters krog, så de kan sættes fast på støvlerne. Dog gør snefanget en del, men ville være rat med den ekstra mulighed.

En lidt sjov ting er at sele-elastikkerne er meget lange, forstår ikke de er så lange, fordi det gør opspændings spændet kommer næsten op på skuldrene. (Hvis jeg vil sy, kan jeg klippe noget af.)

Det er små ting, til en overordnet fed og solid tur. Jeg har brugt en masse efterfølgende.

 Data Tierra, Pamir Pant

 • 710 gram
 • Stof:
  • Gore-Tex Pro 3L Shell 100% Polyamide, Membrane 100% ePTFE,
  • Backer 100% Polyamide Reinforcement: Cordura – 100% Polyamide
 • Lommer, 2. stk. lårlommer, med vandtæt lynlås
 • Lynlås i hele siden, med 2 stk. YYK vandtætte lynlåse.
  • Let at tage af og på
  • Let at lave udluftning
  • Lukkes øverst og nederst med knap
  • Giver mulighed for toilet besøg med bukser (Drop seat)
 • Lukkes for til, med lynlås (dobbelt lynlås) og knap
 • Sele, af elastik (Er meget lange)
 • Justerings lukning forneden, med 2 knapper (Ville gerne have en snor justering også)
 • Indvendig snefang, lukkes med velcro og knap
 • Forstærkninger på
  • Knæ, med lomme til knæbeskytter
  • Inderside fødder
 • Bælte stropper (mulighed for at tage bælte på)
 • Farve: Sort
 • Vejledende pris 4.499 Svenske kr.

 

Tierra, Roc Blanc Jacket M

Test af Skaljakke, Roc Blanc JacketTierra, Roc Blanc Jacket M (Der er kommet en ny model i 2017), er en jakke der er udviklet til bjergbestiger, men henblik på at få en solid og funktionel jakke, der er nede i vægt.

Det synes jeg er lykkes ekstremt godt, for på de 440 gram, er der en del deltaljer og små lommer. Det gør lige nøjagtig hvad den skal. Den sidder godt med grundet formsyet albuer, hætte der sidder super godt, gode udluftningsmuligheder, dejlig lange ærmer og meget solidt.

Udluftning i siderne, kikke jeg lidt på i starten og tænkte hvorfor sidder de ikke oppe under ærmerne og kun fra armhulen og ned? Det gjorder faktisk at jeg havde en god frihed i armen, når der ikke var lynlås. Udluftninger sidder helt perfekt, selv når jeg går med rygsæk, fordi de sidder så de kan betjenes let.

Data Tierra, Roc Blanc Jacket M

 • Vægt 440 gram
 • Stof:
  • Gore-Tex Pro 3L Shell 100% Polyamide, Membrane 100% ePTFE
  • Backer 100% Polyamide
 • Hovedlynlås, to vejs kraftig YKK lynlås. 2. stk. så let at lave udluftning
  • Vindflap inderst
 • Lommer
  • 2. stk. brystlommer
  • 2. stk. inderlommer,
   • En med lynlås
   • En med elsastik overlap lukning
  • 1. stk. underarms lomme (Ski-kort)
 • Hætte, gode justerings muligheder og dejlig stor, kan bruges med hjelm
  • Bag på, elastik justering
  • Fortil, elastik justering
 • Justerings elastik snor, i bunden af jakken
 • Håndleds justering i velcro
 • Udluftning, fra armhule og ned, sidder lige nøjatig sådan let at åbne med rygsæk.
 • Vejledende pris 4.999 Svenske kr.

Et sæt der gjorder hvad det skulle og holdt super godt. Det er i den dyre ende af skaltøj, men der er også til mange år.

Mvh

Erik

Relateret indlæg

Test af Skaltøj, Tierra Pamir Pant og Roc Blanc Jacket

Indlægget er opdateret: 17. januar 2023