Selv om kalenderen siger februar, og vejret sender regn, blæst og atter regn ind over os. Så havde jeg tid i kalenderen til et lille mikroeventyr, så det var bare af sted. Denne gang var det igen en bikepackingtur, for at komme godt omkring, og så er det er en super god måde at opleve vores natur og områder på. Og jeg skal bruge træningen til en længere tur senere på foråret, med min kæreste. Min rute havde jeg planlagt til at være fra Lyngby mod Roskilde, Holbæk, Rørvig, færgen til Hundested, Tisvilde, Hillerød og retur til Lyngby. Jeg drog afsted ved 9 tiden tirsdag den 18. feb. Jeg havde set vejrudsigten sagde omkring de 10 m/s fra vest/sydvest (altså perfekt til direkte modvind), men jeg havde ikke forventet at vinden var så kraftig overordnet set. Derfor fik jeg god tid til at se mig omkring, da gennemsnitfarten ikke var høj.

Jeg havde selv planlagt min strækning fra Lyngby til Roskilde. Fra Roskilde til Rørvig, skulle jeg følge dele af ”Fjordstien” rute 40.

Klokken 18 var jeg fremme i tiltagende mørke. Jeg tog en af de små teltpladser i Kongsøre Skov. Det var blevet til 115 km. En flot dag, men også med vind, regn og godt med mudder.

Anden dagen, onsdag den 19. feb. kom jeg afsted kl. 8, i regnvejr. Vejrudsigten havde snydt mig, der skulle ikke have været regn. Men de første 2,5 time til Rørvig var i regn og oversvømmelser og store mængder mudder jeg ikke så tilsvarende på resten af ruten. Flere steder måtte jeg ændre ture, da stierne stod meget under vand. I Rørvig måtte jeg vente på færge, der var heldigvis en fin lille varmestue.

Fra Hundested til Tisvilde, fulgte jeg ”Nordkyststien” rute 47, som jeg tidligere har cyklet den anden vej. Dejligt at se den del, med rygvind og i lys. Sidste gang var det sidst på eftermiddagen.

Fra Tisvilde var det mod Hillerød af rute 32. Derfra var det en selvplanlagt ture hjem til Lyngby, hvor hovedparten var transport af Kongevejen. I alt anden dagen 101 km.

En dejlig tur, selv med masser af modvind og store mængder mudder.

En overordnet iagttagelse på de sidste mange ture, er, at mærkningen af cykelruterne er meget mangelfuld vise steder. Samt ruterne bliver ændret i mindre strækninger, men de gpx-spor, jeg har fundet, er ikke opdateret, og jeg skal være meget opmærksom på at det ikke er vandredelen, jeg finder med cykelruten. Så skal du selv på tur, så vær opmærksom på om du vil prøve at følge rute, eller holde dig til dit gps-spor. Desværre er mange af gps-sporene fra udinaturen.dk i stykker, kan ikke lægges over mere. Men jeg hører rygter om der kommer en stor opdatering af siden i år.

Jeg håber du selv kommer på eventyr, mikro eller store, det hele tæller.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.