Jægerkorpset er oprette i 1961, som den sidste af de specialstyrker Danmark råder over. Under “Specialoperationskommandoen” (forkortet SOKOM) høre primært Jægerkorpset og Frømandskorpset (oprettet 1957). Men Slædepatruljen Sirius (oprettet 1950) er også regnet for at høre under specialstyrkerne.

Blogindlægget er opdateret den 4. okt. 2023

Jeg har gjort tjeneste i både Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset. Hvilke jeg er meget stolt af og det har formet mig som den person jeg er i dag. Det er også mine færdigheder herfra, der gør mig i stand til at gennemføre alt det jeg laver i dag.

De erfaringer er også dem jeg fortæller om i nogle af mine foredrag. Hvordan det er at søge det ukendt, det mystiske og sagn ombundne Jægerkorps. Kamp igennem optagelsen, hvordan man lige så stille, bliver en gruppe og man bliver fodret, med de værdier og historie Jægerkorpset, er bygget på. Efterfølgende hvad der kræves af en, under kursuser, træning, øvelser, samt de forventninger og krav man skal opfylde. Desuden hvad der kræves af den enkelte og patruljernes samarbejde.

Kravene og træningen, kommer til sin ultimative test, under missioner rundt om i verden, hvor den hårde optagelse og træning, kommer til sin ret. Det er også historien om, hvad der får folk til at arbejde sammen, kæmpe for hinanden og med hinanden, hvad man lære om andre mennesker, ved selv at være presset ud over, ens grænser og se andre, på den anden side af deres grænser. Alt dette giver en masse oplevelser, både ved at se meget af verden, men også mentalt og psykisk, man kommer derfra med en masse værktøjer, til at få folk til at arbejde sammen, og få det bedste frem i hver enkelt.

Vil du selv søge eller bare vide mere, kan du læse mit lange indlæg

Herunder kan du se andre forslag til indlæg hvor jeg giver noget af min erfaring videre.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. oktober 2023