Jægerkorpset

Jægerkorpset er oprette i 1961, som den sidste af de specialstyrker Danmark råder over. Under “Specialoperationskommandoen” (forkortet SOKOM) høre primært Jægerkorpset og Frømandskorpset (oprettet 1957). Men Slædepatruljen Sirius (oprettet 1950) er også regnet for at høre under specialstyrkerne.

Jeg har gjort tjeneste i både Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset. Hvilke jeg er meget stolt af og det har formet mig som den person jeg er i dag. Det er også mine færdigheder her fra, der gør mig i stand til at gennemføre alt det jeg laver i dag.

De erfaringer er også dem jeg fortæller om i nogle af mine foredrag.

Hvordan det er at søge det ukendt, det mystiske og sagn ombundne Jægerkorps. Kamp igennem optagelsen, hvordan man lige så stille, bliver en gruppe og man bliver fodret, med de værdier og historie Jægerkorpset, er bygget på. Efterfølgende hvad der kræves af en, under kursuser, træning, øvelser, samt de forventninger og krav man skal opfylde. Endvidere hvad der kræves af den enkelte og patruljernes samarbejde.

Kravene og træningen, kommer til sin ultimative test, under missioner rundt om i verden, hvor den hårde optagelse og træning, kommer til sin ret. Det er også historien om, hvad der får folk til at arbejde sammen, kæmpe for hinanden og med hinanden, hvad man lære om andre mennesker, ved selv at være presset ud over, ens grænser og se andre, på den anden side af deres grænser. Alt dette giver en masse oplevelser, både ved at se meget af verden, men også mentalt og psykisk, man kommer derfra med en masse værktøjer, til at få folk til at arbejde sammen, og få det bedste frem i hver enkelt.

Vil du selv søge eller bare vide mere, kan du læse mit lange indlæg “Hvordan bliver du Jægersoldat” her!

Her under kan du se andre forslag til indlæg hvor jeg giver noget af min erfaring videre.

Erik

P.S: Indlægget er opdateret den 7. feb. 2018

Relateret indlæg

41 Comments on “Jægerkorpset”

 1. Hej Andreas
  Tak for dit spørgsmål. Jeg ved det faktisk ikke præcist mere. Da jeg søgt skulle vi bruge militærets udleveret støvler, men vi måtte gerne få andre såler på. Men siden den gang er der kommet nye støvler. Ellers skulle vi gå med den udleveret rygsæk og uniform, helt standard. Det er først bag efter det fede grej kommer. I din træning nu her er støvlerne det vigtigste. Men du får det hele når du skal ind over være soldat, det burde være tids nok til at træne med det. Indtil da kan du træne med normale støvler og rygsæk.
  Ellers skriv direkte til Jægerkorpset eller Forsvaret Rekruttering og spørg dem.
  Held og lykke
  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik

  Jeg skulle spørge om hvilken rygsæk de bruger inde i jægerkorpset og i aspirant tiden? Hvis man kan købe den et sted ville det være fedt hvis du kunne fortælle hvor(hvis du ved det) 🙂 Også hvad deres uniform hedder og støvler?

 3. Hej igen

  Jeg kom til at sende beskeden for hurtigt, så her får du lige resten 🙂

  Da vi havde reconiserede 360 grader spiste vi pulver mad og gik i soveposen.
  Jeg går også til orienterings løb og spejder.

 4. Tak for din besked.

  Angående de lange løb gennemførte jeg et halv-maraton i november måned, på 1 time og 52 minutter. Det var ekstrem hårdt, men tænkte kun på jægerkorpset og viljen. Jeg har altid givet mig hundrede procent hver gang jeg laver noget fysisk aktivitet.

  I juni måned da jeg var 13 år, tog jeg et dykkercertifikat nede i Egypten, hvor jeg bestod med kun en fejl ud af 50 spørgsmål.
  Og til sommer skal jeg prøve bungy jumping og et faldskærms/tandemspring. Angående vipperne hopper jeg både fra 5 og ti meter vippen, og jeg øver mig at springe på hovedet fra 5 meter, da jeg allerede kan gøre det fra 3 meter.

  En ting jeg virkelig prøver at tage mig sammen til er at lave død mur fra 3 meter, men tør ikke helt endnu 🙂

  Jeg går lange ture sammen med min kammerat, som også ville være jæger. Vi læser mange bøger, og tager på missioner som min stedfar finder på da han ved en del om det. Den sidste mission vi var på, gik ud på at vi fik et kort og skulle finde hen til et bestemt sted hvor vi reconiserede 360 grader rundt om målet

 5. Hej Andreas
  Tak for din kommentar. Det er super flot du allerede har mål i livet du træner til.
  Det er godt du har styr på det fysiske.
  Men hensyn til selvtillidsprøverne og det mentale, er det svært at træne, specifik til. Mit råd er at møde livet med åbenhed, på den måde når du møder modstand så bliver du ved. Når jeg ser tilbage, så der hvor jeg selv har lært meget, er at jeg er opvokset på en gård, hvor jeg skulle arbejde til vi var færdige, uanset om det var kedeligt, hårdt eller jeg var træt. Samt jeg har altid udfordret mig selv. Gået og løbet lange tur, med rygsæk, gået langt, osv.
  Mit råd er at tag det stille og roligt, du er forsat kun 14 år, Men prøv altid muligt fysik aktivet af, meld dig til nogle lange løb, hvor du oplever modgang. Når du træner, så er det afsted, uanset vejr, osv.
  I det daglige liv, så tænk over hvordan du reagere på “uretfærdigheder”, prøve så godt du kan at tage det med oprejst pand, og kæmp.
  Meget af det mentale kommer med livserfaring, så ud at prøve altid muligt, så du kan få en masse erfaring ind på kontoen. Så kommer der stille og roligt.

  Selv selvtillidsprøverne, er svær at træne til, men de bygges stille og roligt op under optagelsen. Det handler i bund og grund og at gøre hvad der bliver sagt, så slår du dig ikke. Du kan øve udspring fra vippe i svømmehalen, når du er der. Samt tag udfordring op, når du bliver stillet nogen (så længe du stoller på de folk der vil kaste dig ud i noget)

  Held og lykke
  Erik

 6. Hej Erik
  Min største drøm er at blive jægersoldat og jeg træner rigtig meget til det. Jeg er kun 14 år gammel, men er virkelig opsat på det. jeg har et spørgsmål angående om hvordan man træner selvtillidsprøver? Og også hvordan man træner det mentale, fordi det fysiske træner jeg allerede.

  Hilsen Andreas

 7. Hej Erik
  Mange tak for alt den hjælp og gode information!

  Er lige blevet færdig med Bear Grylls bog “mud,sved og tårer”
  Kan beskriver optagelsesprøven og forkuelserne:”weekend-træning” som værende rimligt hæftigt.
  Forløber det på samme måde i Jægerkorpset? ( altså hvis du har læst hans bog)
  Anders

 8. Hej Thies
  De træner og holder sig i form, skyder, kurser, osv.
  Jeg vil forslå du læser de bøger der findes om Jægerkorpser. Så bliver du meget klogere.
  Mvh
  Erik

 9. hey erik

  hvad laver jægersoldaterne når de ikke er på mission:=)

  hilsen theis

 10. Hej Theis
  Man behøver kun at aftjene grundforløb på 4 måneder.
  Men det er der meget få der klar den vej. Det er klogeste at forsætte og gøre alt for at blive sergent og evt. få en udsendelse først. Så er du godt stillet.

  Held og lykke
  Erik

 11. hej erik

  hvor lang tid er man soladt før man kan søge ind som jægersoladt?

  hilsen theis

 12. Hej Anders
  Jeg vil helt klart anbefalde vægt træning med løsevægte, som bænkpres, squart, dødløft, osv. så sener og muskler bliver stærke.
  Men jeg vil også træne kropsvægt en gang imellem og i perioder, så du bliver alsidig. Sådan en som Henning ved bestrong.dk er virkelig god til at få en til at være effektiv i ens styrketræning, hvis du vil nå langt, så effektivt som muligt.
  Mvh
  Erik

 13. Okey mange tak for det 🙂
  – og ja, har kigget på det – tak.
  Hvad med vægt træning? Personligt træner jeg hovedsageligt mest pull-ups push ups osv x mange reps.
  Vil du anbefale vægte eller er det bedst at holde sig til kropsvægt og cardio øvelser ?

 14. Hej Anders
  Tak for din mail.
  Men hensyn til løb, er det meget svært at svare på unden at kende dig.
  Jeg løb både med sko og støvler, men sjældent med støvler. Jeg løbe meget interval og kort strækninger. Men jeg løb meget op til.
  Men det kommer meget an på hvor stor du er og hvor god løber du er, det vigtigst er ikke at blive overtrænet.
  Jeg vil prøve at løbe lidt lange tur, for at have prøvet det også løbe en masse interval og o-løb træning.

  Men hensyn til svømning, kan jeg ikke præcist huske mine tider og det er ikke det vigtigt.
  Jeg svømmede en km omkring de 20 min i brystsvømning. Men det vigtige er at øve lidt af det hele, samt med uniform. Øve at dykke, lave udspring fra vippe. Så du vender dig til stresset i vandet.

  Jeg ved ikke helt hvor du har de 2500 meter på 12 min fra. Men jeg var en af de langsomst der kom ind og jeg løb 3100 meter, i løbe tøj.

  Jeg ved ikke hvor længe du har til du skal ind, men det vigtigt lang tid før er at træne en masse, så sener og muskler bliver van til belastning.
  Hvis du ikke har set det. Så se en af kommentar over, her over, men link til Jægerkorpset trænings forslag, det er en stor hjælp.

  Håber det er til lidt hjælp.

  Mvh
  Erik

 15. Hej Erik,
  Har et PAR spørgsmål mht. svømning og løb.
  Hvor langt og hurtig løb du? – hvor ofte? med eller uden støvler?
  Hvordan trænede du dig op til svømning? Hvad er/ var – og eller er dine tider?
  Personligt syntes jeg ikke de 2500meter løb på 12min ser ud af meget, hvad vil du anbefale?
  Go’weekend
  Hilsen
  Anders

 16. Hej Mads
  Ja og nej, du skal have en K35 kontrakt til du er 35 år, men der er ingen binding, så du kan sige om med 3 måneders varsel så snart du vil. Folk er der normalt 3-6 år, så det er ikke nogle problemer med folk flytter, fordi det er et fedt job, men når man har fået nok, kan man sige op som alle andre steder, søge CU eller søge om at blive flyttet til et andet sted (det ikke mange der gør det)
  Mvh
  Erik

 17. Hej Kristoffer
  God dag i dag på session.
  Min mening med livet er man skal have respekt for alle, det ikke alle man måske kan lide men man bør vise respekt.
  Rigtige venner støtter en og hvis de en dag er mod det man laver, ville de nok blive det uanset hvad. Rigtige venner kan godt sige de er imod men så er de der også hvis du gør det alligevel.
  Men det ikke sådan du tager i krig, for sjov. Vi har et demokrati der har bestemt, der skal sendes soldater ud. Så der soldater der gør det arbejde, uanset om de er enig eller ej.
  Det kan jo være du skal udsendes til Afrika og red folk i en anden mission, er de også imod det. Jeg mener man skal blade sig i verden.
  Så jeg har ikke mistet nogen venner med det jeg har lavet.
  Jeg vil forklare mine venner, hvorfor og hvordan. Så må de respekter det, de kan prøve at påvirke dig det er de velkommen til.
  Jeg mener man skal lave det man brænder for. Det kan jo også være når du har været soldat lidt det ikke er dig, man bliver nød til at prøve det.
  Håber det var et svar der kan bruges.
  Mvh
  Erik

 18. Hej igen, længe siden.
  Jeg har lige fundet ud af at nogle af mine venner er meget imod, at folk bliver soldat og tager frivildt på udsendelse. Jeg er bange for at hvis jeg en dag kom og sagde at jeg skal udsendes, at vi ville miste kontakten.
  Har du været ude for noget lignede eller kender nogen som har og hvordan er det blevet taklet?

  Vh. Kristoffer

  PS. Jeg fik det at vide dagen før jeg skal til session, faktisk idag, og jeg som havde tænkt at gøre militæret til en levevej.

 19. Hej Simon og andre
  Selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe dig /jer alle med det jeg ved.
  Først vil jeg sige du skal læse alle de bøger du / I kan finde, så du får et godt billede af det hele, hvis du ikke har læst det.

  Samt du skal læse alt på det der er på Jægerkorpset hjemmeside.

  En anden Jæger Thomas Rachack har også skrevet om træning læs her: http://www.thomasrathsack.dk/bliv-jaeger.html

  Ellers skriv igen hvis der er mere.
  Held og lykke

  Mvh
  Erik

 20. Hej Erik.
  Stor respekt for at du er blevet jæger… Drømmer selv om at blive det engang.
  Hvordan mener du at man kan træne derhjemme og i det hele taget bare træne til at blive Jægersoldat.

 21. Hej Kristoffer
  Der er ikke nogen regler for det. Men jeg har aldrig oplevet et problem med det. Vi var ofte udsendt i korter perioder 2 til 3 måneder men intens, hvor normale soldater er ude i et ½ år. Men i teorien kan der godt komme noget kort tid efter man har været af sted, men ofte er det en anden patrulje der tager afsted, men det kommer an på så mange ting.
  Men man er meget væk, også på øvelser og kurser rundt i verden.
  Men det er hammer fedt 😉
  Mvh
  Erik

 22. Hej igen
  Jeg har et spørgsmål til udsendelse, når man kommer hjem efter at være udsendt, er der så en tid hvor man ikke kan udsendes, ikke fordi du har fri man arbejder måske på basen, men om du har en cole down time fra hjemsendelse til genudsendelse?
  vh. Kristoffer

 23. Hej Erik
  Mange tak for dine svar, de har hjulpet mig meget og jeg vil i fremtiden kontakte dig, hvis jeg skulle komme på flere spørgsmål:)

  Mvh
  Kristoffer

 24. Hej Kristoffer
  Som det er nu, er der 8 uger hvor man har fri i weekenderne, på nær den sidste weekend mellem uge 7 og 8. Så har man en uge fri og så er der 8 uger uger til slut, igen med sidste weekend inddraget. Så er det kun hvis man får ekstra træning, osv. man må blive.
  Mvh
  Erik

 25. Hej Erik
  Tak for de forhenværende oplysninger, jeg har bare et til, jeg har læst en del om Jægerkorpset inde på HOK’s hjemmeside, men jeg kan ikke få et helt billed af hvor lang tid det tager i alt og hvor meget fritid man har ind i mellem uddannelses opholdene.

 26. Hej Kristoffer
  Det kunne man også nemt tro, men det er fordi der ikke er noget problem med folk rejer før “tid” fordi det er et vildt fedt job, men en stor tilfredsstillelse. Så man behøver ikke binde folk. Det er jo bare super for alle 😉
  Mvh
  Erik

 27. Hej igen Erik
  Det er noget jeg føler for, det var bare overraskende at høre opsigelsen er som på en normal arbejdsplads, jeg var villig til, og troede at det mindst var en 3-4 år kontrakt, og jeg havde også accepteret det, da det har været en kostbar uddannelse.

 28. Hej Kristoffer
  Det gør man bagefter. Hvis man melder fra undervejs er det bare at tage hjem. Jeg vil dog sige at hvis man har tanker om hvor hurtigt man kan sige op, osv. så tror jeg ikke man skal søge, fordi ønsket om at blive Jæger skal være så brændende stort og lysten til at se hvad der er på den anden siden, skal få en igennem en ben hård optagelses prøve.
  De her ting kan ændre sig fra år til år. Men der er en del forkurser, test, osv. før man for lov til at startet på optagelse. Her får man besvaret alle detaljerne.
  Hvis du brænder for det, er det bare at træne løs og få noget livserfaringen og søge
  Mvh
  Erik

 29. Hej Erik
  Du skrev til Simon, omkring opsigelse, at man kan med 1 måneds advarsel “sige op”, men hvis du bliver kan man kontrakt, mit spørgsmål er, om man skal skrive kontrakt efter uddannelsen eller før man tager den?

 30. Hej Kristoffer
  Som Jæger kan man lave alt slags militært arbejde, det er så forskelligt hvad man laver. Hvis du har læst Thomas Rathsack’s bog “I krig med eliten” kan du fornemme hvor forskelligt det er.
  Selvfølgelige er nogle af tingen psykisk krævende, men man er rigtigt godt forberedt og uddannet, så jeg synes ikke det gav nogen problemer. Samt man har verdens bedste kollegaer.
  Mvh
  Erik

 31. Hej Erik
  Tak for sidst, du skrev at det er et fedt job og man er glad for at blive udsendt, men – uden at gå i detaljer – hvad laver man som jæger i udsendelses perioden hvor psykisk krævende er det?

 32. Hej Simon
  Jeg kender ikke lige 100% basis krav, men når det er sagt så skal du være soldat inden. Samt jeg vil sige du skal som min. kunne løbe 3000 meter på 12 min, gerne omkring 3100-3200 meter for at have lidt overskud. Det var hvad jeg kunne løbe og jeg var den dårligst løber på vores hold, der klarede at komme ind.
  Og ja der er meget mere end det. Man skal være rimelig til at svømme og dykke, god til at finde vej både dag og nat og så skal man være fysisk stærk til march, styrketræning, bevægelse (tovklatring, kropshævninger, forhindringsbane), osv.
  Ellers forgår det meste i hjerne, vilje og tror på sig selv.
  Efter uddannelse er det lige som et normalt arbejde, med 1 måned opsigelse, stort set alle bliver i hver tilfalde 3 til 5 år, fordi det er et vildt fedt job.
  Mvh
  Erik

 33. Hey Erik.

  Jeg har læst at for at blive optaget i Jægerkorpset skal du følgede… Have den basismilitær udd. og kunne løbe 2,8km på 16 min, er der mere end det? Og hvis man tager en Jægersoldats udd. så når man er færdig med den, har man en pligt til at blive længere eller kan man stoppe uden varsel når uddannelsen er færdig??

  Mvh. Simon

 34. Hej Kristoffer
  Det er meget forskelligt, de fleste gange var der lidt varsel. Men en gang røg sommerferie dagen før. Det er selvfølgelig forstyrrende. Men når det er sagt, så er man forberedt på det. Samt man vi som regel også gerne af sted. Så det er mest af hensyn til familien af det er forstyrrende.
  Mvh
  Erik

 35. Hvor meget, på en skalla fra 1-10, forstyrre det at kunne blive udsendt uden varsel.

 36. Selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe dig. Først vil jeg sige du skal læse alle de bøger du kan finde, så du får et godt billede af det hele, hvis du ikke har læst det.

  Samt du skal læse alt på de her sider:
  http://forsvaret.dk/JGK/bliv_jaeger/Pages/default.aspx
  http://forsvaretsuddannelser.dk/UDDANNELSE/ELITEUDDANNELSER/Pages/J%C3%A6gersoldat.aspx
  Her kan du se krav, uddannelses forløb, fysik krav, træning, m.v.
  Her har de også lagt et trænings kompendium ud, se det her:
  http://forsvaret.dk/JGK/bliv_jaeger/Traening/Pages/default.aspx

  Prøv at læs alt det her, først.

  God læsning

  Mvh

  Erik

 37. tror du, du kunne fortælle om kravende og hvordan de træner i jægerkorpset da jeg gerne vil forberede mig,og hva man skal kunne og lære for at komme ind. Håber du vil hjælpe mig ved give svar og råd. På forhånd tak. Hilsen lars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *