Nyt eventyr igen, Kajak i Nordøstgrønland

Nu er det allerede tid til et eventyr igen, et af de helt store. Jeg skal tilbage til Nordøstgrønland, juhu!

I dag flyver vi 4 mand til Nordøstgrønland over Island, med ankomst til Daneborg, Slædepatruljen Sirius hovedkvarter den 23. juli, hvis vejret og teknikken tillader det.

Det bliver et skønt gensyn for mit vedkommende, har ikke set det siden jeg forlod tjenesten i sep. 2001.

Her gør vi klar og padler syd over den 24. juli. De næste 28 dage skal vi nyde livet, naturen og det helt specielle dyreliv.

Vi skal grave os ned i historien i Nordøstgrønland, da vores vej krydser utallige Fangstmandshytter, eskimo ruiner og historiske steder fra ekspeditioner, fangstmænd og Anden Verdenskrig.

Det er et sted der emmer af historie og eventyr. Her er opstået stor historier som Jørn Riels skrøner og andre beretninger, der har det med at vokse år fra år, når de bliver genfortalt.

Vi skal opleve dette eventyr fra vores to dobbelt kajakker, på naturens betingelser.

Vi håber at ramme Mestersvig, 400 km syd på, så vi kan flyve hjem den 21. aug. med ankomst i Danmark 22. aug.

Vil du opleve denne fantastiske natur og historie? Så har du muligheden for at følge med undervejs som altid, med daglig blog og GPS kort. Eller høre om ekspedition i mit efterfølgende foredrag om vores kajak ekspedition, Nordøstgrønlands historier, skrøner og andre genfortællinger fra Jørn Riel og mine egen oplevelser igennem årene.

Du kan se mere her:

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022