Dato: 24 jan, Søndag
Lejr / dag:  23 / 28
Pos (google) N 56.74411 E 10.34393
Distance roet: 10,33 km (gået på isen)
Rotid:  3 timer og 45 min (gået på isen)
Vejr: -5 til -3 grader. Skyer 5/8 til 6/8 mellem, lidt sol. Vind 8-12 m/s fra sydøst. Bølger? Kan ikke vurdere det her fra.

Det blev til endnu en dag med kajakken på slæb i isen. Siden jeg stoppede i går og hele natten, har det blæst meget. Der stod stadig en stiv kuling ind fra sydøst til morgen, og det var pænt koldt.

Allerede i gård aftes, havde jeg lagt en taktik, som jeg som altid lige vender men nogen. Den gange, min faste rådgiver og mentor Nicolai, ejer af Nicus Nature. Samt min lokalkendt kajakmand her i området, Tue (nød for resten det sidste lagkage i går, samt får 2 marcipanbrød hver dag, TAK).

De var begge to enig i min plan, heldigvis. Plan var at gå en 10 til 12 km syd på, da vinden ville forsætte hele dagen og tag til, til aften. Hvis jeg ville ud igennem isen, havde jeg 40 km at ro til Fjellerup. I modvind og modbølger, synes jeg det var forlangt, når jeg ingen ide har hvor længe jeg er om at kæmpe mig fri af isen.

Mandag skulle det blive godt vejr, samt distance vil så være 30 km til Fjellerup, to gode ting.

Så jeg pakkede teltet sammen, og begav mig af sted, kulde sled i kroppen, især på grund af vinden. Men jeg fik hurtigt varmen, og der er ikke noget der ikke er godt for noget. Kulden gør min kajak glider meget bedre end i går. Jeg behøver hele ikke at søge ud hele tiden. Så jeg plumper ikke i så ofte, var kun i til livet / brystet 4 gange i dag, skønt.

I dag var vejret smukt, men må indrømme jeg savner musik, mistede mit ene sæt høretelefoner, den anden dag, om det andet er gået i stykker. Så jeg bander mig selv væk, da jeg sagde nej, da min svigerfar tilbød mig et sæt i lørdags. Så jeg må holde mine egne tanker og drømme ud. Tænker meste på kommende projekter og arbejde. Men man kommer vidt omkring sådan en dag.

Jeg må indrømme at min tørdragt er dejlig, men hold da kæft hvor bliver man fugt inden i, når man går i den, samt min neopren sko, synes mine fødder ikke er verdens bedste march fodtøj.

Men dagen var hurtigt overstået, da jeg kunne holde omkring 3 km/t. Kan se der er forsvundet noget is, her hvor jeg er nu, 500 til 1000 meter, men har stadig ingen ide hvordan det er at komme ud.

Nu sidder jeg i telt og plejer min sår, og skarvesår (tånegle der er gå i kødet på naboen og i røven, av). Samt tænker på jeg snart har fortjent øgenavnet sneglen med det tempo jeg har på rundt om DK.

Nu jeg ved mentalt at lade op til mit stormløb på iskanten i morgen tidlig, hvis vejr og forhold er til det. Glæder mig til at side i min kajak, i stedet for den hænger efter mig.

Tak for tilbuddene om overnatning her i området, men der er forlangt ind og ud igen, vil tage for mange kræfter.

Igen tak for de mange kommentarer, det varmer meget. Samt jeg er glad for jeg kan føre eventyret til så mange mennesker.

God søndag til jer alle, her fra islejer 2

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021