Et indspark fra en læser, jeg siger mange tak. Erik

Hej Erik.

Hermed som lovet billeder af min GPS monteret på overtræk.

Som det fremgår har jeg to forskellige systemer. Jeg har flere kajakker og da det blev svært at finde de 25 mm klemspænder gik jeg over til et system med Tenax kalecheknapper, som kan købes i en hver bådudstyrsforretning.

Det er vigtigt at være opmærkningen på, at opmærkningen til den påsyede elastik bliver lavet, når overtrækket sidder på båden, da neopren strækker sig.

Plastbeslaget, som knappen er skruer på, er klippet ud af en plasticdunk f.eks en eddikedunk eller en fra sprinklervæske. Den skal dog helst være lidt kraftig, da det er vigtigt at det hele er lidt stift, da det hele ellers vil være lidt slasket, når man går rundt med overtrækket på.

Den skrues derefter på bagsiden af Aquapac lukkebeslagene med 3mm rustfri skruer. Enten med møtrikker på bagsiden eller, som jeg her gjort, skåret 3 mm gevind i selve plastmaterialet.

Jeg har påsat forstærkninger på overtrækket, af hypalonvæv, som man bruger til at lave prof Zodiac gummibåde med, men andet kan selvfølgelig også bruges. Først limer jeg dem på med kontaktlim og derefter syer jeg dem på med en almindelig, men kraftig Husquarnasymaskine af ældre dato. Det kan lige lade sig gøre.

Syninger og skruer forsegles på bagsiden med Seamsealer eller lignende.

For at posen ikke skal smutte ud af elastikken, når jeg går på landjorden med den, har jeg klemt en poselukker om den nederste del, så bliver den hængende i elastikken.

Det siger sig selv at det hele skal sikres med en sikkerhedssnor, der er klipset fast til redningsvesten, men det har jeg indtryk af, at du kender alt til fra jægerkorpset.

Jeg valgte i øvrigt min Garmin GPSMap 76Csx ud fra, af den kan betjenes fra forsiden gennem en Aquapac pose. Altså ingen knapper på siderne og især ikke joysticks, der er lidt svære at operere gennem plastic.

Når jeg er i skærgården kan jeg, uden at åbne posen, skifte mellem Bluechard Atlantic søkort, Citynavigator kort som også er i Nuvi´en og Friluftskarten Pro, som er et et topografisk 2 cm kort over Sverige. Meget brugbart i skærgården.

Jeg håber, at det er til at forstå.

Mange hilsner

Kim Weishaupt

Se også indlæg GPS Garmin etrex Vista HCx her

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022