Det er ikke det letteste at få gang i den lille pige. Dog er hun let når hun vågner. Da vi havde gjort klar tog vi lige 15 minutters leg på en rigtig god klatre klippe, hvor Karen selvfølgelig snød alt hvad hun kunne eller lavede reglerne om, så hun kunne vinde. Typisk piger/kvinder :-)

Vi vandrede videre ned ad, ud på de åbne områder igen. Jeg håbede på at opleve uglen igen, fordi den havde været forbi da vi klatrede. Desværre så vi den ikke igen. Heldigvis oplevede vi en lille kjove igen. Karen var vildt glad, fordi hun kunne gå hen til den, den fløj først 3 meter før Karen var der. Vi så harer og ryper helt tæt på. Ryperne sad bogstaveligt på vores sti og havde ikke travlt med at komme væk. Ellers har der været måger og ænder på afstand, samt de utallige lemminger.

Det har været en flot dag med en del sol, men forsat en kold vind fra syd. Terrænet vidste vi ville være smukt igen. Vi har mødt en del personer i dag, mest på vej op, ca. 10-15 nogle på afstand.

Dino lærte også idag, at det er dumt at rulle sig i sne med tasker på. Der lå han på ryggen og sprællede som en skildpadde. Jeg måtte hen og få ham på ret køl igen.

Karen har igen haft ondt i benene og snakkede om, det dér jeg snakkede om igår, når man trænede.

Hun påstod hun var kold igen efter vores frokost, knækbrød og smør. Det var dog ikke helt rigtigt, hun kedede sig. Hver gang det er hårdt eller kedeligt, slæber hun sig afsted. Når hun leger hund, ser noget eller bare snakker et øre af, går hun super godt. I dag tror jeg, at vi har været alle dyr igennem. Vi skulle give point 0-100, hvor søde deres unger var. Det gode var, at det ikke gjorde ondt i mens.

Karen ville ikke have rygsækken af de første pauser, men på vej mod pas 3, fik hun ondt i skuldrene. Da jeg ikke ville tage hendes rygsæk og sagde, at så kunne hun lære det, gik hun med den i hånden, og sagde hun nægtede at tag den på før, vi havde holdt pause. Vi skulle dog lige ned i læ, så da hun skulle over noget vand, sagde hun, jeg kunne hjælpe hende den på her, resten af vejen glemte hun at tage den af igen. Sidst på dagen var hun træt, det var mine skuldre også. Det hjalp lidt at 3 svenskere kom og overhalede os bag fra, de var imponeret af Karen, så kunne hun alt igen.

  
Da vi krydsede en hængebro ved en flot elv, slog vi lejr. Området er flot, stierne er gode, desværre bærer det også præg af brug. Der ligge noget affald og meget toiletpapir. Jeg fatter ikke, at det kan være så svært at tage toiletpapir med, brænde det af eller grave det godt ned.

I lejren har vi leget i uendeligheder igen, flyver, tegne, skole, friluftskole (solur teori) og foto safari. Karen var igang med at prøve af om hun skulle have bukser på ud. Først ville hun ikke ud, men vi blev enige om at gå på foto safari. Det blev en super flot tur, med et stort vandfald, små fugle, blomster, skud på træerne og mos. Vi tog en masse billeder, super hyggeligt. Nu har vi snakket om, det er noget vi kan gøre oftere, når vi har slået lejr.

Igen en god dag, med mange oplevelser. Resten af aftenen skal der hygges.

Erik

Dag/Lejr: 4/4
Dato: 12. Juni
Km (grov luftlinie): 9,2 km (ialt 30,9 km)
Vandre tid (med pauser): 10.05-14.55
Højde: 531 meter
Pos: 68 19 134 / 18 44 309
Vejr: 2-10 grader. En del sol og mellem skyer. Frisk kølig vind fra syd. Enkelte snefnug.

  
Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen