Dato: 15. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 52 / Dag 71
Pos (google): 59 33 55.6 / 05 16 40.4 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  54,4 km (i alt 2219,7 km)
Rotid: 9t15m (08.30 til 17.45)
Vejr: Morgen 8/8 lave, 6 m/s nv. 10 grader. Dag 6/8 høje tynde 4/8 lave, lidt sol, 2-4 m/s sv, 12-14 grader. Eftermiddag 1/8 lave, sol, 2-4 m/s sv. 12-16 grader.
Bølger, havblik dog dønninger 50 til 100 cm ved åbne steder
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

 

Fik læst en hel del i løbet af aften, kunne følge vejrudsigten at vejr skulle bedres omkring kl. 9, så lage mig kl. 21.30. For at stå op kl. 6 gav mig god tid, fordi har en tildens til at komme for tidligt af sted når vejret skal lægge sig, fik tid til at læse lidt, hente vand, osv. Gik på vandet kl. 08.30 så godt ud, ud over fjorden kunne ikke se bølger mere. Da jeg kom ud til fjorden blæste det forsat en del omkring de 6 m/s med nu fra nv, så den var drejet fra sv, så bølgerne var faldet noget, nu var der kun en masse gamle dønninger der kom ind, men det gik fint, de mørke tunge skyer der hang over alt gav ikke mere vand, så jeg fik en fin tur over fjorden. Så gik turen ind mellem en masse øer, med et hav af hytter / sommerhus, små broer, kraner, både, terrasser og alt muligt andet. Igen dukkede der små joller op med en 3-4 personer i der fisker. Der er ikke så rigt fugle liv mere, en del store måger der har små unger på de fleste små øer, kan se de små grå dun klatter prøve der prøver at gemme sig når jeg roer forbi, mens en af forældrene prøver at lokke med væk eller lave halvhjerte angreb. Så også en kæmpe flok havterner ca. 50-60 stk. så mange har jeg aldrig set sammen før. Ellers er der lidt edderfugle og så enkelt tejst igen. Har ikke set havørne siden nord for Bergen. Det blev også til to marsvin igen (niser).

Igen var der flere områder hvor de byggede virkelig store nye hus helt ud til vandet, det må være hus til godt over 3 mill. Gik super godt der ned, havde strømme med mig de fleste steder, enkelt steder var der en del strøm, retur løb, osv. jeg kunne udnytte. Skulle over Bømlafjorden som føre mig ud til den åbne kyst ned til Haugesund, her kom dønningerne igen og en masse fragtskib, men jeg kom fin over og roede langs land syd over. Tiden var ved at være gået og det samme mente min krop der meget gerne ville på toilet. Så måtte springe i land kl. 17.45 op med kajakken og igen flå alt tøj af og på toilet. Desværre nåede jeg det ikke helt, så godt der er vand lige ved hånden. Det sker ;-)

Fik slået lejer og skiftet underbukser, så kunne jeg føle mig som en mand igen.

Lejr ligger højt i dag det eneste sted der var bare lidt plant, har lagt kajakken længer ned, godt oppe skule nødig have de går til havs.

Nu skal der gøres klar til i morgen, vejret er godt ud. Skulle gerne ind i rytmen igen med at stå op kl. 5. Har været en herlig dag i kajakken i dag.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!