Efter en dejlig gang søvn bag i bilen, under midnatssolen skær,  stod vi op lidt i 8, hvilke min krop synes var alt for tidligt. Det synes Karen også.

Vi pakkede sammen, læssede bilen og kørte ned på en tank nær biludlejnings firmaet. Her kunne vi læsse af, tanke og rengøre bilen lidt, før aflevering.

Nu var det nu, slut med bil, nu skulle vi gå. Først gik vi de 2,5 km op til midt byen. Mens Karen fortalte mig, hvor hårdt det var og hvor ondt i ryggen det gjorde.

I midt byen, købte vi fisketegn, desværre kan vi kun få til den første del. Vi købte 2 spinder og lidt fluer til at fiske med, altid godt at høre, hvad de lokale bruger.

Vi var i en Telia butik og købe et taletidskort og data. Fordi jeg har 3, de dækker minus her oppe. Håber det vil gøre, at jeg kan lægge billeder, osv. op, når vi padler ned af Kalixelven, og jeg kan spare dyr satellit tid.

Vi var også på turist information og spiste pizza, før vi skulle med toget. Vi havde god tid.
Toget kørte først 15.14, afgangen 11.24 kunne vi ikke nå.

Tog turen tog en god time. Karen ville på Erik’s friluftskole igen, så vi repeterede verdenshjørner og hvor solen er klokken 6, 12, 18 og 24 (verdens højrner). Det blev også til kort og kompas lektion, så ubeskriveligt fedt hun gerne vil. Vi var også i rigtig skole, da jeg har et “lær at læs” hæfte med og andre hæfter og bøger i kanoen, så hun kan følge med.

Vel i Abisko, var vi noget rund på gulvet, vi kunne ikke finde noget og fjeldstationen lå på næste stop, så lærte vi, at der er to Abisko stop.

Vi lagde vores rygsække lidt syd for byen, ud af Kongsleden. Så var det lidt lettere at gå rundt og se.

Vi mødte både folk her og i Kiruna, der beretter, at det er et meget unormalt år, der er meget sne og vand. Nogen siger det er ok at gå, men der er lidt sne visse steder. Andre siger det er helt umuligt uden ski eller snesko. Da alle hoteller, osv. er lukket, kunne jeg ikke blive klogere. De åbner først om 4-5 dage.

Overvejede at blive og gå på Turiststationen og leje snesko eller at gå videre. Kunne ikke blive kloge på det, så vi gik 30 min videre ud og slog lejr. Der var meget vand på vejen her til.

Aften gik med at hygge. Karen stormede rundt og legede ved de små bække og snakkede med de usynlige venner, mens Dino følger med i hvad der forgår. Jeg har tjekket vores ting.

Planen er, at vi gå der ud af. Bliver det for slemt, så er det ingen skam at vende om. Uanset hvad får vi vandret. Det er så svært at blive klog på folks råd, fordi mange af dem har ikke været her ude, og jeg tror mange kikker på Karen og snakker ud fra det.
Dejligt at være rigtigt i gang.

Igen har vi set rener, dog kun fra toget. Men rundt i hele området har vi allerede set mange lemminger, der løber rundt. Derfor synes Karen, vores lejr skulle hedde ”Lemming lejr”.

Ud over Karen brokkede sig lidt i byen, og hun havde mange gode forslag til lejr, de få minutter vi gik her ud af, så går det rigtig godt. Karen ser ud til allerede at føle sig hjemme, lige som mig. I morgen må vi ud og se hvad Abisko byder os af forhold.

Erik

Dag: 1
Dato: 9. juni
Km: 5 km i by og 2 km her ude.
Vandre tid: Lejr kl 18.40, 25 min gang
Vejr: 4-8 grader, mange lave skyer, lidt dryp. 4-8 m/s.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen