Jeg oplever ofte, at firmaer søger rådgivning, sparring eller et godt gammeldags spark bagi fra personer med en anderledes tilgang til tingene.

Så det er jeg lykkelig for, at de bruger mig til. Jeg har langt fra en akademisk baggrund. Jeg er praktiker, så når jeg kommer som ”business coach”, så coacher jeg kun ud fra egne erfaringer, som jeg har set virker under ekstreme forhold fra min tid i Slædepatruljen Sirius, Jægerkorpset og mine mange ekspeditioner. Alle sammen har det tilfælles, at folk SKAL arbejde sammen for at klare det.

Så coaching rundt i organisationen kan foregå på mange måder fra møder med mellemleder til den enkelte medarbejder. Ofte er jeg med som et spark til implementering af nye ting. Det kan være nye værdier, mange nye medarbejdere, retningsskift m.v.

Det er fedt at fortælle om mine oplevelser med at få folk til at præstereunder ekstreme forhold, for der er ingen forskel på det og dagligdags ledelse, omgang med hinanden og måden man tager udfordringer op og behandler sine medmennesker på.

Det handler kort og godt om, at alle vil, kan og gør ting. Hvis alle forstår, hvorfor ting bliver gjort og nyder hverdagen, så har alle det sjovere, bedre og præsterer bedre.

Det er så fedt, når jeg er med til at få alle til at føle sig værdifulde – fra manden på gulvet i produktionen til regnskabsafdelingen. Alle har en forståelse for, at ingen kan undværes, at ingen er stærkere end det svageste led.

Bare det, at folk forstår, at det ikke er de andres skyld, at alle har et ansvar for at fortælle, hvis noget ikke fungerer. Men det kræver også en åben og god ledelse for, at folk tør og ønsker at åbne op.

Så jeg glæder mig allerede til at være erhvervscoach med kant igen.

Erik

 

Relateret indlæg