Fed padler til kano fra Bending Branches, vi brugte Expedition Plus, Beavertail og Twig under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”

Under vores herlige tur ”Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”, havde vi selv skab af en del padler fra Bending Branches, super fede og lette kano padler.

Da jeg godt kan lide at have en reserve med, havde jeg planlagt på to, men endte med 3, da Karen også godt kan lide at bruge en ”voksen padle” ud over hendes egen.

Så vi tog 4 padler med til os to i alt.

Vi havde følgende:

Expedition Plus, en padle lavet til ekspeditioner, med t-greb og glasfiber forstærkning. Den er utrolig let og med forstærkninger af epoxy på siderne og et tynd lag glasfiber over det hele. Det gør at den er utrolig stræk.
Den brugte jeg primært i fos og når det var lavvandet. Hvor chansen for at få nogle tæsk er stor. T-grebet blev jeg glad for da jeg havde godt fast. Den var ”kun” 145 cm (57 in) men på grund af t-grebet, osv. følte jeg den helt perfekt. T-grebet kan også bruges til at fise en line / snor ind, der ligger i vandet.

Beavertail, er en klassisk træ padle, der er super let, med afrundende blad og med Palm greb, også afrundet.
Den havde jeg to af med, som jeg primært brugte den, der var 160 cm (62 in) til normal padling, i søer, når elven var stille, osv. Den er meget behagelig at padle med og går let i vandet.
Jeg havde tage en med på 135 cm (53 in) også, havde jeg tænkt til lav vande, men der tog Expedition Plus over.

Det eneste den havde var jeg sled lakken af hvor padlen ramte kanoen, da jeg meget bruger ”Canadian strok”, et j-tag hvor jeg bruger kanten på kanoen til at ”knække” padlen over, men træet holdt fint, så nu ser den bare ud til den har været brugt. Det skete ikke på Expedition Plus den har hårdere lak, tror jeg. Samt den har ikke padlet helt de samme km.

Fed padler til kano fra Bending Branches, Karen bruger Twig her under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”

Karen havde en Twig 107 cm (42 in), en børn padle, igen let og med t-greb så den er let at holde fast i. Det var et hit at Karen havde sin egen padle, så hun følte hun var med, selv om det var mest plaskeri. Hun elskede også at padle med Beavertail 135 cm (53 in) fordi det var mors, så følte hun sig stor.

Det der overordnet er fedt ved Bending Branches, er at de er gennemført, lette og solide. Det de er af træ, giver en stemning og gør de er super dejlige at have i hænderne. Kan klart anbefales.

Skal siges at jeg har ødelagt en Beavertail, under min træning, før turen, da jeg prøvede at padle op af et lille vandfald og fik den sat fast mellem to sten og da hele min vægt og kanoen med læs, hang i den, knækkede den. Ved ikke hvad der kan holde til det. Det kan ske for den bedst, så derfor tag altid minimum to gode padler med på tur. Det er surt at mindste den gode. Samt det at have to greb både t-greb og palm greb var fedt.

Erik

Fed padler til kano fra Bending Branches, Erik B. Jørgensen bruger Expedition Plus her alene på vej ned af en fos under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen