Endelig blev det dagen hvor vi skulle afsted. Nu var det alvor. Igen var det op klokken 7 og jeg var ikke den enste der sov der til. Vi gav os god tid til morgenmad, sidste måltid på en stol i meget lang tid. Herefter skulle vi have alt vores grej ud på en trailer og der skulle vaskes op og gøres let rent.

Klokken 10 kom Holger og Birthe og hentede os i hver deres stor firehjulstrækker. Så kunne vi endelig begive os mod isen og det eventyr vi har trænet og forberedt os til så længe. Turen ud til isen er 37 km, fra byen, det er en rimelig grusvej med islag på. Det er en fantastik flot og meget alsidigt tur der ud, med to lokaler guider der kan fortælle en masse. Vi så mange rener og snehare på vores tur. Mens vi kørte der ud, er jeg sikker på der har været en masse tanker om, hvad der venter os.

Efter et par timer var vi fremme ved punkt 666, hvor Isen stort set starter bag nogle grus og sten bakker. Vi sage tak til Birthe og Holger for hjælpen og støtten igen. Nu var vi alene, og der er kun en vej, ca. 570 km over Isen. Vi var heldige at der var kommet en del sne de sidste uger, så vi slap for at bære vores udsyr ret langt, fordi så kunne vi pakke pulkene og tog en ad gangen ned.

Lidt over 12 stod vi nede ved kanten af Indlandsisen, der rejste sig op foran os. Vi fik klatreseler og stegeiser på og tog de første 900 meter over issletten med to pulke. Da det begyndt at gå meget op, begyndte vi at gå vendelæs. Først går vi ca. 30 min frem med en pulk og sætter den, der efter henter vi den sidste pulk. Sådan går vi frem og tilbage så vi får gået tre gange længere end vi reelt er kommet frem. Det er hårdt at gå op, vi går igennem en helt labyrint af is og sne. Vi skal finde vejen på tværs for ikke at komme for forkert op. Så vi slæber og ned af små bakker og skrænter af is.

Det gode ved at gå turen mange gange er, at vi ser landskabet flere gange, fordi der er så smukt, når vi kan se den puklede is og bjergene ind mod Kangerlussuaq, når vi går ned. Sådan gik vi frem og tilbage til lidt i 18, så var der også ved at være udsolgt flere steder.

Vi slog lejr på nogle gode store snefaner og glæder os alle til første nat på isen. Vi kan nærmest kalde det en lille træningstur, før det går løs for alvor med hele dage, de næste mange dage. Igen idag har vi haft flot vejr, sol og ikke en sky. Minus 3-8 grader og en lille smule vind til aften, med lidt fygesne. Vi er i gang og så glade for det vi nåede i dag. Erik

Dato: 2. april   Dag/lejr: 1/1   Km/km i alt: 3,9/3,9 (forventer i alt ca. 570 km)

P.S: Læs meget mere om, hvordan du kan krydse indlandsisen her. Se beskrivelse, billeder, små gode videoklip og krav til dig som deltager.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020