Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Jesper Sejberg Christiansen og Kenneth Dankleff Lagstrøm,

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Jesper Sejberg Christiansen og Kenneth Dankleff Lagstrøm,

Blev igen en nat i dybfryser. I løbet natten tog vinden til. Da det var tid til at råbe godmorgen, var det hurtigt i tøjet, fordi jeg havde lovet, at komme rundt og se til helbredet rundt omkring for at se om vi skulle gå. Ude i vinden, kunne jeg konstatere at det var blæse vejr, snefygning og dårlig sigt. Jeg løb et maraton mellem teltene, først for at få et overblik siden for at fortælle min beslutning. Det blev en hviledage, sygedag eller hvad vi kalder det.

Virkede som alle var indstillede på det. Især Julie ville have rigtig godt af det, men mange af de andre ville en dag på langs gøre underværker. Altid en svær beslutning når planen var at tag den ved DYE II, men plan er til for at blive ændret.

I de fleste telte, stod den på morgenmad, opvarmning af vand til dagen. Ellers var der dømt, sove, læse, hyg og hvad der kunne findes på.

Det blæste yderligere op under morgenmad, så Michael og jeg gik ud og lave snemur ved sygeteltet så Julie og Anne kunne få lig læ samt ved vores egent telt. Hvilke jeg og mit plejebarn var super gode til.

Vinden var taget til så meget at der var meget fygsne og endnu dårlig sigt, var nu rigtigt white out.

Nu gave det rigtig god mening med den overligger dag, fordi det ville have været en vejrfast dag alligevel. Der er nogen der er gode til at planlægge. Så fedt at Julie presse sig igennem i går, at vi kan ligge stille på en dag, der ingen mening giver at gå.

Vi fik læst en masse i teltet, det var tid til at tage billeder, jeg var rundt med min surprice, traditions tro hindbærsnitter til alle, var mange der ikke havde spist hindbærsnitter i mange år, så håber det giver kraft i benene igen.

For mit eget vedkommen var det tid til at få set på negle, tap, osv. så alt er i orden til vores forsatte tur. Midt på eftermiddagen fik vi besøg, først kom Torben, lige efter Kenneth. Der gik ikke mange minutter så kom Pernille og Søren også. Resten af eftermiddagen gik med at de drak vores varme vand og vi snakkede sport, hus og livet generelt.

Anne har taget sig af Julie som har svedt og sovet sig igennem dagen. Håber på pencillinen vil hjælpe vores patienter oven på igen.

Pludselig var dagen gået det var tid til at få gang i brænderne og ny smeltning af vand. Vang og Michael har vundet mig en dag mere og madtjansen. Grundet hviledag har vi fundet pølser frem til at spæde aftensmaden op med.

En hviledag plejer at forvandle holdet, folk har arbejdet mange dag, så det var tiltrængt. Håber at komme videre i morgen, hvor vejret skulle blive lidt bedre og endnu bedre der efter.

Håber at nå DYE II på 3 dage og have en ½ dag derinde, den skal vi se.

Aften skal gå med at gøre klar igen og en god nats svøn. Håber de friske kroppe får en god dag i morgen.

Ordet til andre:

Jeg stjæler lige ordet igen! Vil nemlig lige smide en hilsen af sted til bette mor og bette far – håber I har det godt og nyder foråret! Jeg glæder mig selvfølgelig også rigtig meget til at se jer hjemme i Thy d. 17. maj :-) Hils hele familien!

Kæmpe krammer fra Michael

Jeg vil bare sige tak for det dejlige brev til Patricia, jeg elsker dig, savner dig og glæder mig rigtig meget til vi ses den 15. maj. Jeg har det godt og nyder at det er hårdt og en meget stor og fantastisk natur.

/Vagn

Dato: 21. april

Dag / Lejr: Dag 13 / Lejr 11

Pos: 66 39 53.8 / 47 10 15.3 samme som igår

Distance / Højde: 0 km, 1834 højde meter (gået 0 højde meter op.)

Føre: ?

Vejr: Morgen minus 15 grader, en 8-10 m/s fra sydøst. I løbet af formiddagen 12-14 m/s. Let sne og meget snefygning. Overskyet og white out det meste af dagen. Eftermiddag minus 3 grader og let vind, sne igen. Til aften vind vent 180 grader nordvestlig vind, virkelig mærkeligt.

Sigt: 0-300 meter

Erik

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Vagn Hansen læser i teltet

Ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen foran sne mur, den Grønlandske Indlandsis 2013

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022