Efter en herlig ekspedition til Nordøstgrønland, “3. Thule til Thule ekspedition“, var det igen tid til at opleve lidt grønt og komme på mikroeventyr med min kone. Vi havde sat 4 dage af, i forbindelse med Kristi Himmelfart.

Denne gang kastede vi os over en eksisterende rute, som vi fandt, kaldt ”#026 Skåne 344 Bikepacking Route” på hjemmesiden GRVL.se Biking Adventures, en rute på 344 km. Det troede vi ikke vi umildbart kunne nå, så jeg kortede den af til omkring 280 km. Ellers satte jeg mig ikke så meget ind i det, eventyret måtte åbne sig for os, undervejs.

Torsdag formiddag gik med at pakke, så vi var først fremme ved start og klar kl. 13. Vi valgt at start et andet sted end rute starter, da det var lettere at køre til, så vi startede i Örkelljunga. Vi kørte de næste 4 dage, en større rundt tur, mod nord tæt forbi Vallåsen og Båstad. Så gik det sydover ned til Höör, herfra gik det østover til Knislinge. Det har her jeg havde ændre ruten, så vi kørte nord på af den Nationale cykelrute ”Sverigeleden”, som er en forgrenet cykelrute igennem Sverige. Ved Östanå ramt vi rute igen og kørte mod vest retur til Örkelljunga.

Alle vores overnatninger blev ude i skoven, ved små skovsø, ud fra Allemandsretten, da der kun er få shelter og teltpladser i området. Men vi havde de skønneste lejrpladser.

En skøn tur, med masse af oplevelser. Du kan se det hele i vores film fra turen her:

 


Data fra turen

  • Torsdag den 26. maj: 60.82 km
  • Fredag den 27. maj: 94.84 km
  • Lørdag den 28. maj: 82.69 km
  • Søndag den 29. maj: 48.08 km

 


Link til området

 


Håber du kunne få noget ud af at se/læse med!

Erik

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 27. november 2023