Jeg har nu i længere tid brugt to oppustelige liggeunderlag fra Sea to Summit. Så jeg tænker, det er tid til at dele min oplevelser omkring dem.

Jeg vil se på de følgende to modeller fra Sea to Summit:

 • Sea to Summit, Comfort Light™ Insulated
 • Sea to Summit, Comfort Plus™ Insulated

Jeg har brugt en lang række oppustelige underlag over tid. De fleste store mærker har gode underlag. Men et er fælles. Det er at de punkterer/får utætheder over tid. Jeg har slidt så mange oppustelige underlag op. Min oplevelse er, at omkring de 70 overnatninger, så begynder en del at få små utætheder, der er så svære at finde og lappe, at jeg ender med at prøve et nyt.

Der kommer også hele tiden en ny model frem, så ofte er det svært at sige noget om de mange nye modeller og mærker, da jeg ikke har testet dem alle.

Men da jeg lavede et indlæg omkring mine tanker omkring valg af liggeunderlag, kan du se her: Valg af liggeunderlag til kajak-, kano-, cykel-, vinter- og vandreture [Fif og råd] Blev jeg foreslået at prøve Sea to Summits nyere modeller. Så da jeg stod og skulle have nogle nye underlag, sprang jeg til, og har nu fået testet begge underlag godt igennem.

 

Sea to Summit, Comfort Light™ Insulated, anmeldelse

Jeg har nu haft 2 styk Sea to Summit, “Comfort Light™ Insulated” i 1,5 år. Et jeg selv bruger og et liggeunderlag, min kæreste og datter har brugt.

Jeg har brugt liggeunderlaget på vandre-, cykel- og kajakture. Både som det eneste underlag, og oven på et skum underlag. Jeg har ofte et halvt skumunderlag med. Det giver ekstra komfort, men skum underlaget kan også bruge ved bålet og til andre ting, hvor en risiko for punktering er for stor.

Jeg synes jeg har fået det testet godt rundt omkring og på alle årstider.

Sea to Summit, “Comfort Light™ Insulated” er et dejligt underlag. Det er forholdsvis let, 755 gram (i large), og den har en god komfort. Jeg kan virkelig godt lide deres luftventil, den er gennemført, den kan lukkes så du kan blæse luft i underlaget med en envejs ventil, og jeg kan let åbne op så luften hurtigt og let kommer ud.

Underlaget er delt op i to forskellige opbygninger, en tæt æggebakkeform omkring torso, så skuldre og hofte, ikke så lette går igennem underlaget, ved at luften fordeles i to lag. Ved hoved og benene er æggebakkeformen mere åben, da der ikke er så stor belastning, så der er luften i et lag.

Underlaget har en fin bredde og god længde, så jeg ligger godt for natten. Jeg føler ikke det er underlag jeg glider af. Jeg ligger roligt i løbet af natten.

Jeg synes det er spild af tid og vægt at bruge opbevaringspladsen der også kan virke som pumpe. Jeg lod den hurtigt være hjemme og havde mit underlag i en vandtæt pose. Den tog ingen tid at blæse op med munden.

Jeg har også oplevet utæthed i mit Sea to Summit, “Comfort Light™ Insulated”, efter godt et år. Men jeg har også brugt det godt og det er lykkedes at finde utætheden og lappe det.

Jeg synes Sea to Summit, “Comfort Light™ Insulated” er til den tynde side, hvis jeg ikke har et helt eller halvt skum underlag under. Hvis jeg ikke skal have skum underlag med, foretrækker jeg et lidt tykkere underlag.

 

Data: Sea to Summit, “Comfort Light™ Insulated”, Large

 • Materialer: 30/40 D Ripstop Nylon
 • Fyld: ThermoLite™
 • Type: Oppusteligt
 • R-værdi: 3,7
 • Pakkepose (virker som pumpe)
 • Lappegrej:
 • Mål:
 • Længde 201
 • Brede 64
 • Tykkelse 6,3 cm
 • Vægt: 755 gram

 

Sea to Summit, “Comfort Light™ Insulated, regular

 • Mål:
 • Længde 184
 • Brede 55
 • Tykkelse 6,3 cm
 • Vægt: 620 gram
 • Pris ca. 1.200 kr.

De fås også i en kvinde udgave

Du kan købe dem her hos:

Summit, “Comfort Light™ Insulated” er et godt underlag jeg er glad for, og som vil være et godt underlag til de fleste der tager på ture året rundt- Dog ikke til rene vinterture, der er det for tyndt. Min kærest har Summit, “Comfort Light™ Insulated, Women. Hun har også være glad for det under vores “Bikepacking, Danmark rundt“.

 

Sea to Summit, Comfort Plus™ Insulated”, anmeldelse

Når jeg er på vinterture, så er søvnen ekstra vigtigt og det kræver jeg ligger godt og varmt. Så når jeg sover, ligger jeg i 3 soveposer og på et stort og tykt skum liggeunderlag og et oppusteligt liggeunderlag oven på.

Jeg har brugt Summit, ”Comfort Plus™ Insulated”, på vinterture og på cykelture. Det er igen et super godt underlag. Forskelle på Summit, ”Comfort Plus™ Insulated”, i forhold til Summit, “Comfort Light™ Insulated”, er at der er dobbelt kammer hele vejen. Hele underlaget er delt op i to, med to forskellige ventiler. Det gør du kan puste de to sider forskelligt op. F.eks. det nederst kammer hårdt og det øverst lidt bløder, så du får mere komfort når du sover. Det giver også en bedre isolering.Det giver også en ekstra sikkerhed på turen, så hvis det ene kammer punkterer, så får man forsat en god søvn, til man finder hullet.

Jeg synes underlaget er fin til en vintertur, ned til minus 20 grader, hvis jeg også har et godt skum underlag. Men jeg vil fortrække et tykkere underlag.

Jeg er virkelig blevet glad for underlaget på ture hvor jeg kun har mit oppustelige underlag med, da jeg synes jeg får en god komfort. Jeg brugte det under ”Bikepacking, Danmark rundt”, for at få den ekstra komfort når det var så mange dage.

Mit Summit, ”Comfort Plus™ Insulated”, har også haft en utæthed. Jeg kunne ikke finde utætheden, så jeg endt med at hælde vand i det ene kammer, så fandt jeg hullet ved at lægge det ud i solen. Så sivede vandet ud af hullet, så jeg let kunne se hullet og få det lappet.

 

Data: Sea to Summit, ”Comfort Plus™ Insulated”, Large

 • Materialer: 30/40 D Ripstop Nylon
 • Fyld: ThermoLite™
 • R-værdi: 4,0
 • Pakkepose (virker som pumpe)
 • Lappegrej:
 • Mål:
 • Længde 201
 • Brede 64
 • Tykkelse 6,3 cm
 • Vægt: 1045 gram
 • Pris ca. 1.500 kr.

 

Sea to Summit, “Comfort Plus™ Insulated”, regular

 • Mål:
 • Længde 184
 • Brede 55
 • Tykkelse 6,3 cm
 • Vægt: 845 gram
 • Pris ca. 1.300 kr.

Du kan købe dem her hos:

Et dejligt underlag, især hvis du ikke bruger skum underlag eller/og gerne vil have lidt mere komfort. Har mødt flere der er glade for det, hvis man har lidt ondt i ryggen i forvejen eller når man sover ude.

—0—

Sea to Summit har igen lavet nogle gode underlag. De er gennemførte, og med gode ventiler, der er let at puste op og lukke luften ud igen.

Prøv dem, og se om det er noget for dig.

Erik

 

Relateret indlæg

 

 

Indlægget er opdateret: 9. marts 2024