boganmeldelse-ved-verdens-ende-af-gerner-thomsen

Jeg har læst den virkelige velskrevne bog ”Ved verdens ende – en personlig rejseskildring fra Jamalhalvøen” af Gerner Thomsen.

Det er en bog der emmer af Gerners passion til den Russiske ødemark, og især at besøge rensdyrsnomaderne ude på Jamalhalvøen. Bogen tager udgangspunkt i en af de rejser Gerners havde et efteråret, rundt ude på tundraen. I hele bogen er der tilbageblik og kik fremad, til de mange rejser Gerner har haft til Jamalhalvøen de sidste 15 år.

En sjov detalje er at grunden til bogen hedder ”Ved verdens ende” er at Jamal betyder netop det, på rensdyrsnomadernes sprog nenetsisk.

Gerner fortæller med stor viden om nomadernes liv og forhold i en moderne verden, hvor man stadig lever efter gamle principper og med hovedsageligt gammelt udstyr.

Men det er sjovt at høre hvordan noget teknologi er kommet der ud som, satellittelefoner, eller det lille DVD tv. Samt skole helikopteren der flyver rundt og samler børnene op til det næste skoleår på kostskole.

Gerner er god til at beskrive hvordan de lever på godt og ondt, hvad er det gode og hvad slås de med. I mens høre vi også om Gerners erfaringer og oplevelser. Han har bl.a. lært at tage længere og længere støvler på og holde satellittelefon hemmelig så længe som muligt.

Gerners store viden og kærlighed til de få nomaderne i verden der stadig lever som for hundred af år siden, skinner virkelig igennem. En stor hjælp for Gerner er at han taler Russisk, så han kan tale med de fleste af nomaderne.

Glæd dig til at blive underholdt og inspireret.

 

Data om Ved Verdens Endeboganmeldelse-ved-verdens-ende-af-gerner-thomsen-bogen

  • Bognavn: Ved verdens ende – en personlig rejseskildring fra Jamalhalvøen
  • Forfatter: Gerner Thomsen
  • Forlag: Trykværket
  • Årstal: 2016
  • Sider: 320
  • ISBN: 9788793063556
  • Du kan købe dem her hos:

Forfatteren, Gerner Thomsen

Gerner arbejder til daglig som IT-konsulent. Men har også sit egent firma som fotograf, rejseskribent og foredragsholder. Der igennem dyrke han hans passion som eventyrer.

Du kan læse meget mere om Gerner Thomsen her og købe hans bog direkte af ham selv og støtte ham (349 kr. inkl. forsendelse) her på hans hjemmeside ”Gerner Thomsen” , eller låne den på et bibliotek nær dig.

Vi du læse og høre meget mere om Gerner Thomsen, har jeg lavet et langt podcast med ham, se og hør det her ”[Podcasts] Mød eventyreren Gerner Thomsen

Glæd dig til at lære om en anden verden.

Erik

P.S: Se alle Boganmeldelser her

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.