Der var ingen tvivl om, hvad der ventede i dag, selv nede fra soveposen, havde jeg hørt regnen de sidste timer, forskellen i dag var, at det bare forsatte og ikke er holdt op endnu.

Vi fik pakket sammen, det vil sige jeg pakker og Karen leder efter guld og sølv som hun siger.

I dis og støvregn padlede vi af sted, der ventede en foss efter få hunderede meter, så vi sneg os langs kanten med det samme. Her kunne jeg sætte Karen og Dino i land, mens jeg tovede kanoen ned langs kanten. Der var en del foss, jeg ikke havde lyst til at skulle ud i, men det gik super godt med at gå i kanten igen. Der var lige nogle steder der var lidt spændende at gå og få kanoen forbi. Imens gik Dino og Karen inde i skoven. Der var få stykker jeg lige hoppede i kanoen og padlede kort. Efter 750 meter begyndte det at se lysere ud, jeg fik Karen og Dino ud og skulle padle. Dino røg ud og løb op i land, så vi måtte padle ca. 150 meter, før jeg kunne lægge ind. Men Dino var væk, først efter 40 minutter kom han igen. Det er først gang, vi rigtig har mistet ham på turen, ved ikke om han har lugtet noget, røg af, eller har mistet os. Den pause var ikke rar, både Karen og jeg var våde og små kolde. Karen bliver våd af at gå i skoven, jeg bliver våd af at gå i vand til skridtet mange gange.

Jeg var ikke videre lykkelig da Dino kom retur, rettere jeg var tosset (Dino er ikke i snor, i kanoen, hvis vi vælter eller han falder i vandet, skal han kunne komme væk). Endelig kunne vi forsætte. Vi padlede ud af fossen uden problemer og resten af dagen har vi padlet og trukket forbi nogle små stykker. Det var dejligt at kunne padle igen. Selv om langt det meste var i hurtigt strømmende vand og let foss. Det har ikke givet de store problemer, ud over, at jeg er på hele tiden og er bange for at overse et lille fald eller ekstra kraftig foss. Jeg overså et sted, der gjorde vi fik godt med vand ind igen, så der skulle tømmes meget vand ud.

Ellers var der 4-5 steder der var kraftige, men inde ved land, kunne jeg trække kanoen forbi mellem nogle store sten i næsten stille vand, mens Dion og Karen lige var kort i land, herligt.

Karen er underligt nok ikke så glad for de store fosser, så bruger meget tid på at snakke om, hvad vi laver, hvor vi padler hen, jeg prøver at stoppe hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det lykkedes bare ikke helt altid. Virker dog som Karen var glad for det igen dag.

Vi sluttede med et dejligt stykke, der var lidt mere stille, det endte op i et hytte område, her var også nogle øer. Den sidste ø var der ikke noget på, så vi holdt lidt tidligt, vi var begge kolde og våde. Karen synes ikke det var sjovt mere, når hun var kold. Frokosten havde vi også hoppet over.

Det var i land og få slået lejren op, og Karen ind i tørt tøj og sovepose, så snart jeg fik pakket ud var det i teltet. Her har vi siddet og hygget hele eftermiddagen, mens regnen trommer på teltdugen. Vi har læst, lavet skole, spillet kort og hygget. Dino ligger også her inde og hygger sig i tørvejr.


Selv om det var en våd omgang, var det dejligt at føle, at vi fik lidt fremgang og højde meter af. Vi har nu godt 7 km ned til vores sidste depot 2. Så er vi ikke afhængig af noget som helst mere på turen, her efter. Vi har ikke set det store idag, lidt ænder og toppet lappedykker med ællinger. Myggene har været godt agressive idag, så dem gemmer vi os også for.


Det ser desværre ud til regn i morgen igen, håber dog på noget tørvejr, så vi kan få tørret noget tøj.

Erik

Dag/Lejr: 29/27
Dato: 7. juli
Km (grov luftlinie): 14,5 km (Ialt 173,4 km)(vandret ialt 87,9 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 0945-13.15 (ufrivillige pause fra 10.20-11.00, mistede en hund)
Højde: 199 meter
Pos: 67 15 004 / 22 15 694
Vejr: 4-12 grader. Dags regn, overskyet og svag vind, øv.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen