Dato: 26. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 110  / Dag 144
Sverige Rodage 47 / Dag 58
Pos (google):  65 50 25.9 / 24 08 55.1 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  4967,0 km (i alt km)
Distance roet i Sverige:  2184,9 km (i alt)
Rotid: 0
Vejr: 8/8 til 6/8 mellem, lidt let regn. 2-3 m/s sydøst. 14-16 grader
Bølger,?
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften gik med at være på computer og rydde op i teltet, så kom først i seng kl. 23. Før det var jeg oppe og sætte mit div. batterier til opladning. Sove til kl. 6 så var jeg vågne, men prøvede at sove videre men gav op lidt i 7. Fik hentet min batterier og fik lidt morgenmad. Så gik jeg i gang med at lægge billeder på nettet, driller for tiden, tager alt for lang tid. Så gik jeg alt igennem, børste sand af, sikre mig det er tørt, osv. Sådan gik formiddagen, var lige forbi det nærliggende turist information, og se lidt, samt hente vand. Kl. 10 gik Peter og jeg til byen, først til den Svenske side, Haparanda. Byen er et knude punkt, indfaldsvejen til Finland, så her er store vejen og et hav af store butikker, IKEA, MEGA COOP, MAXI ICA, osv. samt en helt del Outlet butikker. Først gik vi til MAXI ICA det var letter sagt en gjord, da området er lavet til biler og ikke fodgænger. Men vi kom frem, her skulle vi begge sende nogle ting hjem. Hvorfor skal Peter sende ting hjem. Fordi han har besluttet at ro videre, vi føles lidt af endnu, hvor længe ved vi ikke. Vi var begge sultende så vi endte på Restaurant Milano, til pizza, salat, osv. mens vi begge have gang i computerne. Efter en god gang frokost gik jagten videre. Først giv vi i Naturkompagniet Outlet. Jeg er på jagt efter et par nye neoprensko, da mine er helt færdig hulle i bunden. Lidt tør mad, osv. Peter har nogle ting han vil have. Vi fandt lidt her, så i Hagløft butik, ingen ting, så i MEGA COOP og handle mad, var også forbi en tank og hente benzin. Alt sammen i dette virvar af butikker og biler. Vel tilbage i Finland, var vi forbi teltene og lægge maden af. Så gik jagten videre på neoprensko, efter mange forsøg, opgav jeg det. Peter fik heller ikke alt han ønskede. Men så skulle vi jagte telefon og data kort. Vejen gik forbi en del telekiosker og R-kioski, vi endte begge med et mobilt data modem. Kunne ikke få noget til min iPhone. Så den næste tid skal jeg ikke snakke meget telefon. Jeg har kun kort over Finland i 1:500.000 og ville gerne have noget bedre, det fandt vi i en boghandel. Hvor vi købte et bilkort i 1:250.000 ned til hvis område i 1:100.000. Nu gad ingen af os at jage rundt mere. Vi endte på en cafe med vores computer og lidt og spise.

Mens vi arbejde, jeg kæmper forsat med billeder, mails, osv. Tiden gik og det var ved at være tid til aftens mad klokken var 19, pludselig kørte dame tinge ind og lukkede? Ups har vist glemt at stille uret frem, så klokken var 20. Ny plan Subway ved siden af og en Sandwich. Blev her og spise for at nå så meget som muligt. Bag efter ned i teltet, tror vi roer videre i morgen.

Har regnet lidt statistik, dog mangler jeg at efter regne alle mine data og sammen regninger, men det bliver efter turen.

Det blev som jeg skrev i går til 58 dage i Sverige med 47 ro dage. Med 2184,9 km i alt.

Det giver et gennemsnit over 58 dage på 37, 7 km og over de 47 rodage et snit på 46,5 km. Jeg har sovet i en seng 3 nætter, ellers har det været i telt.

Tak for de MANGE hilsner, takker mange gang, selv om jeg føler det kunne være hvilke som helst dag. Har fået lidt gaver, med oppakning via videoklip. Ellers har jeg ikke følt jeg skulle gøre noget.

Erik

P.S. Kender du en eller skal ud til Finland og vil tage nogle vinter ting med til mig, så sig endeligt til.

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!