Jeg stod op kl 10 for ikke at sove for længe. De andre sov fordi de nat læser. Jeg tog mine ting og satte mig udenfor og spiste morgenmad. I dag mysli med frugt. Per havde delt den sidste frugt.

Pludselig var det som om noget kiggede på mig. Da jeg vendte mig om, stod en moskusokse 100 meter fra mig og gloede. Jeg valgte at gå en tur i terrænet bag teltet, for at se hvad det her område byder på. Efter en god tur med flere moskusokser, eskimo rævefælder, osv stødte jeg ind i Per. Vi fulgtes ad til teltet idet Sirius ankommer i deres båd. De hilste kort, de ville bare se om det var os og sige Hej.

Vi pakkede sammen, padlede kl 13.40, igen i vindstille havblik mod Maria ø. Her lagde vi til efter 50 min ved Lauge Koch’s forskningsstation fra 1950. Det lukkede få år efter, og der er kun efterladenskaber tilbage Idag. Det er fortsat sjovt at gå rundt og kigge på tyske fuel tromler fra 2. Verdenskrig, teltsæt, slæder, osv. Efter en god time, padlede vi direkte mod Ella ø. I et direkte kryds på 10 km i fuldstændigt havblik og solskin. En super flot tur.

Ude på Ella ø kom Nanok ud og tog billeder, super dejligt. På Ella ø var der et rend af mennesker, 1 stk Sirius fup, 3 fra Nanok, 5 turister hvor af 2 ældre Sirius fupper, 3 norske venner der sejler rundt på en gammel kutter “Jytte”. Så var der 3 slædehunde og så os 4 oveni.

Der gik snak inde på stranden, før vi flyttede op til Nanok i den gamle ørnerede. Ørnereden er også Lauge Koch’s forskningsstation, hvor blandt andet Jørgen Riel har været fra 1951 til 1952 og fundet materiale til hans skrøner. Vi fik hver vores kammer og pakkede ud. Som alle de andre gange er vi blevet taget utrolig godt imod af Nanok og Sirius. Resten af dagen gik med, at pakke nyt proviant og rydde op. Vi følger vores tidsplan, lige som vi skal, derfor kan vi holde vores hviledag her i morgen.

Dato: 12 August
Dag/lejr: 20/20
Distance: 16,3 km
Position: 72 52 624 – 25 06 768
Vejr: 5-20 grader. Skyfrit til en del skyer. Vindstille til 10-12 m/s fra nord til aften.
Sigt: 30-50 km

Du kan her få fornøjelsen af mandagens blog indlæg oplæst og indtalt over satellittelefonen.

God fornøjelse

Erik

itemearcon Memo (10)

Indlægget er opdateret: 10. december 2020