Vi faldt hurtigt i søvn, fødselsdagsbarnet først. Kort efter ringede vækkeuret til en rigtig fødselsdagsfest. Jeg havde arrangeret lidt søvn og 25km oven i i fødselsdagsgave. Til morgen gav Henrik sin gave i form af en kop the hældt ud over Bjørns underlag og tøj.

Vi padlede af sted kl. 08.50. Kan godt mærke, at det er råkoldt nu, hvor solen er væk, og der ligger sne højere oppe. Den første time var der ikke så meget at se, heller ikke medstrøm. Per nåede lige at brokke sig over, at der ikke var sneharer eller moskusokser at se. Før han var færdig med sætningen vandrede en moskusokse op over kanten, sådan.

I anden time fik vi medstrøm og en remmesæl helt tæt på. Vi kom ned til en gammel fangstmandshytte som er ruin i dag, Beinhaugen. Den skulle vi lige se, og der var et par eskimo hus ruiner. Herfra stod den på kryds mellem en masse småøer i god medstrøm og havblik.

Vi ankom til den herlige Kap Petersens hytte, her rejste vi det grønlandske og danske flag og sang fødselsdagssang for Bjørn. Vi havde endnu en gave til ham – han kunne tage ud og pilke fisk, så skulle vi nok gå i land og komme i tørt tøj. Heller ikke det ville han. Da jeg for 10. gang spurgte, hvad tid vi skulle komme til fødselsdagsfest med friskbagte bolle og aftensmad, fik jeg igen at vide, at det kunne jeg godt glemme. Jeg begynder at tro, at Bjørn ikke er så meget til fødselsdage.

Vi fik os indrettet lidt, spiste, og vi gik os alle en lang tur ude i terrænet, der ikke bød på så meget. Henrik gik ind til en gletcher, vi andre hyggede. Bjørn fik en øl og en chokoladebar i fødselsdagsgave, han nød uden for hytten. Jeg måtte selv bage boller i kulovnen, som jeg havde lovet Steffen. Per og Bjørn lavede mad, vi nød i fællesskab. Nu står den på hygge og højst sandsynligt tidligt god nat, så er fødselsdagsfesten færdig i Nordøst Grønland.

Dato: 17. august
Dag/lejr: 25/23
Position: 7224973-2433727
Distance: 25,1

Vejret:  0-10gr. Vindstille til 5 m/s fra nord, lave skyer overalt, ingen sol, køligt og efterårsagtigt.

Sigt: 50-70 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020