Dato: 30. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 65 / Dag 87
Sverige Lejr 2 / Dag 2
Pos (google):  58 28 06.6 / 11 17 15.4 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  56,5 km (i alt 2852,9 km)
Distance roet i Sverige:84,9  km (i alt)
Rotid: 10t45m (05.30 til 16.15)
Vejr: Skyfrit til 8/8 lave, en masse sol. Vindstille til 4 m/s fra s gående til v. 18-22 grader
Bølger, havblik og lidt skulp enkelte steder 30-50 cm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Øv er blevet gjort opmærksom på en regnefejl eller fejl 40 et sted langt tilbage, det var dag 86 i går og ikke dag 85. Har rette indlægget i går. Men fejlen finder og retter jeg nok først når jeg kommer hjem eller har mange overligger dage. Beklager det giver 32,2 km i snit i stedet for 32,6 km.

 

Aften i går forsvandt efter den hyggelige aften i går. Glemte lige at nævne min respekt for Bertil da en mand over 70 år (tror jeg? undskyld) kom gående med en MacBook pro og var fuldstændig inde i det hele, sådan!

Men inden jeg havde klar gjort alt og kunne kaste mig i posen var klokken næsten midnat. Så glæder var stor da vækkeuret ringede kl. 4, juhu i gang. Men humøret kommer hurtigt op når solen er på vej op og det er helt vindstille og havblik. Hentede alle mine batterier gik pakket alt ned i selskab af alt for mange myg. Kunne kaste mig i kajakken kl. 05.30. Kunne ro af sted i fuldstændig ro, sikke en velkomst til Sverige, dejligt at sige hej Sverige.

Valgte at holde mig lidt inde i starten, så lærte jeg at jeg er kommet til Sverige, i Norge var der generelt meget dybt. Men her var der kun 50-100 cm dybt, trækker lidt i kajakken, men flot tur rundt her inde, blandt gårder, hytter, ænder, svaner, osv.  Efter Överby roede jeg ud til havs, flot men noget anderledes, klipperne er blevet endnu mere runde og mere brunlige, slev vegetationen ændre sig synes jeg, mere frodigt  i land og mere bart ud i skærgården. I dag var fokus at ro, skal ikke handle. Efter 3 timer i vindstille, kom der lidt vind fra syd, så måtte have min kortærmet jakke på, gik super de første 4 timer, men så blev jeg søvnig. Især mellem 5 og 6 time, kunne jeg falde i søvn i kajakken, var virkelig i krise. Men så kom jeg mig. Hørt radio i starten af dagen, Dansk P3 over net, men en iPhone bruger MEGET strøm så skiftet til min iPod, det var testen til når Tur de France starter. I dag var jeg lidt mere ude, men utrolige mange sejlbåde på vandet, ikke så mange solbadende folk, men der var stadig en del.

Der er kommer lidt andre dyr ind. Der er forsat mange edderfugle og ællinger, men der er kommet lidt flere hander, mågerne og unger er over alt. Svaner er der spredt lidt ud over alt. Men nu kommer  der flere andre slags ænder i små mængder jeg tror det enkelte Bjergænder, så en Toppetskallesluger men en ordentlig flok små ællinger. Så er der kommet nogle sorte ænder med lidt hvidt på siden, tror selv det er Fløjsand eller Sortand. Der er lidt fiskehejre, mange skav de er over alt i pæne flokke. Så der er nok at se på og prøve at undgå at skræmme væk.

Der kom lidt modstrøm da jeg kom ud i det åbne men det ændre sig efte 6 timer, så kom der lidt mere fart på og jeg vågnede op igen. Sidst på dagen gik jeg lidt længer ud, her var en 30-50 cm bølger. Da tiden var gået, det vil sige jeg går forsat efter at ro mellem 10-11 timer, for at mit døgn skal hænge samme. Roede jeg ind til nogle små øer og ledte efter en lejrplads, fandt efter lidt tid, en super lille plads, på en helt flad klippe hvor jeg nemt kunne trække kajakken op. Blev til 10t45min, nåede lidt korter end jeg håbede jeg kunne i det vejr, 56,5 km. Men fint. Har spist kylling og drukket cola. Har stadig en masse løs ender at ordne og så SKAL jeg sove.

Jeg vil opfordre dig jeg at gå et smut forbi det ”Blå Bånd” og læse lidt hvad jeg har meldt mig til, se det her. Her er også henvisner til de andre der er i gang, hvis du ønsker at føle flere kajakture.

God aften derude og tusind tak for de mange kommentarer, mails, osv.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!