Det var en dejlig morgen efter en god nats søvn. Vi havde ikke travlt, da jeg havde beregnet afgang til kl. 15. Lidt over 8 var alle dog oppe, det var den flotteste morgen med sol, havblik og isbjerge, der viste sig fra den bedste side. Jeg kontrollerede afgang og tidevand igen.

Lidt over ni gik Per og jeg en tur, stødte igen på eskimo teltringe, rævefælder og gravpladser og flot natur. Henrik valgte at danse tango med en snehare, der var meget nysgerrig. Tiden går når det er spændende og flot.

Lidt over klokken 13 var vi tilbage og pakke, klar til afgang. Men hva’ var det. Vandet opførte sig slet ikke som det skulle. En sæl på det nærliggende isbjerg grinede hånligt af mig, da jeg opdagede min regnefejl. Jeg havde regnet 6 timer forkert og kl. 15 var det lavvande og IKKE højvand, pis og l… Jeg var så sur på mig selv, ingen havde bemærket fejlen, og nu var det under to timer til at strømmen ville vende.

Vi måtte vente til kl. 21 med afgang. Vi kunne havde padlet kl. 9. Vi trøste spiste knækbrød og boller – nu var der god tid til at læse, spise slik og drille mig. Det tog nogle timer at tilgive mig selv, øv. Herligt herligt, at det er dejligt vejr.

Kl. 20.40 drog vi af sted i herligt vejr, godt med medstrøm. Vi så igen vores remmesæl, der solede sig på kanten af isbjerget. Et krydstogtskib krydsede ind i Narhvalsund foran os. Efter en time røg det herlige. Strømmen forsvandt, vi fik let modvind, vi klarede os til Kap Dufva på to timer. Herfra gik det mere ned ad bakke for nu blæste det op, og vores medstrøm var helt væk. Vi lå på 4 km i timen – ikke hvad vi havde planlagt.

Efter godt tre timer kunne vi råbe hurra og tillykke med fødselsdagen til Bjørn, men hvor var det gode vejr?

Efter tre timer og 50 min slog vi lejr, nu var vi nede på 3 km i timen. Det gav ikke mening at slide os frem. Vi hoppede direkte i soveposen. Så håber vi, at fødselsdagsbarnet har ret i, at han har været sød. Så håber vi på at padle igen kl. 9 om 7½ time.

God nat.

Dato: 16.-17. august
Dag/lejr: 24/22
Position: 7237788-2444569
Distance: 19,3 km

Vejret:  0-15 gr., vindstille til 8 m/s SØ, skyfrit til godt med lave skyer. Havblik til bølger på 50 cm.

Sigt: 50-70 km

Indlægget er opdateret: 10. december 2020