Halvvejs til Grønland 1

Endelig blev det dagen hvor det var tid til afgang, tid til eventyr, tid til at tage mod et af de mest fantastiske steder i verden, Nordøstgrønland.

Da jeg slog øjnene op i mit lille hjem i Lyngby, vidste jeg, at endnu et eventyr stod for døren og 30 dage frem. Det var med et farvel til kæresten og en stor tanke til min lille datter, at jeg drog af sted til Københavns lufthavn.

Her mødes jeg med de 3 andre deltager i vores lille kajak ekspedition til Nordøstgrønland. Henrik, Per og Bjørn.

Lufthavne er som lufthavne er. Indtjekningen gik fint. Selv security gik fint, dog uden støvler og med bukserne hængene alt for langt ned.

Folk væltede rundt til alle sider omkring os, alle på vej til deres lille eventyr, synes altid det er spændende at tænke på hvad folk er på vej til, hvilke forventninger de har, osv.

Men vi 4, var alle glade og så meget frem til vores eventyr i Verdens største National park. Ud over det, glæde vi os alle til at komme lidt væk fra den varme og lumre sommer.

Vi brugte ventetiden på en lille rundtur, ud fra alle vores små vaner. Først stod Per for middags mad sted. Vi skulle have Thai mad, på Yam Yam, super god mad. Så var det med der viste til lækre sandwich på Lagkagehuset, til turen. Hvor efter Per og jeg tog flokken til Tiger butikken for at købe to flasker vand til 13 kr.

Nu kunne vi klare ture med Icelandair til Keflavik.

Tiden gik hurtigt med film og forventningens glæde i maven.

Det er store rejse dag i dag, for at nå halvvejs til Grønland. Fra Keflavik gik den med Lufthavnsbus de 50 min igennem det storslået lavalandskab ind til Reykjavik indrigslufthavn.

Her skulle vi videre til Akureyri, efter et par timers venten med mad, hygge og læsning + en lille forsinkelse.

Vel i Akureyri fik jeg af vide, at afgang i morgen til Grønland først er 13.15. Det giver lidt tid til at se byen.

En kort Taxi tur bragte os til Hotel Kea. Aften sluttede vi af med en kort gå tur ved 22 tiden, men et pit stop på en cafe. En god afslutning på en god dag. Nu er vi på vej og halvvejs.

Nu skal vi bare vente til i morgen, hvor vi skal flyve til Grønland, hente vores grej og videre til Daneborg, Slædepatruljen Sirius hovedkvarter, hvor vi skal gøre klar. Kan roligt sige fra os alle, at vi GLÆDER os.

Erik

Halvvejs til Grønland 2

Indlægget er opdateret: 10. december 2020