Så snart mad var spist, var det på hovedet i soveposerne. Henrik sov i den lille hytte og vi andre i telt. Alle sov dybt, da der lød en blid røst. Der skulle gentagende gang til vi vågnede. Det var Christoffer og Mathis fra Slædepatruljen Sirius. Det var udlægningsholdet, der var på vej tilbage til Daneborg der lige skulle tælle Krogness hytten op. Klokken var også 12.30 så vi skulle også op. Mens vi hyggede snakkede, spiste vi morgenmad og nød det virkelig fin vejr. En hyggelig start på dagen.

Da Sirius fupperne tog af sted igen, gik vi og ordne vores grej. Jeg gik en kort tur i området.

Da jeg var tilbage, havde vi en længer snak om hvornår det ville være lavvandet, fordi der skulle vi gerne af sted. Vi gik ned til strand og så på mærker Henrik havde lavet på stranden. Da Per kikke op og ned af stranden udbrød han ”Isbjørn”. Der 200 meter fra os, kom en lille isbjørn. Vi løb op til riflerne, gjorder lysraket klar og det vigtigste kamera og video.

Der stod vi klar som 4 børn der skulle starte i skole. Desværre lugtede isbjørn os på 100 meters af sted og stoppede. Kort efter vendte den om og løb væk, efter en 200 meter hoppede den i vandet og svømmede ud over fjorden. Det havde vi ikke regnet med og sikke en oplevelse.

Det måtte være den Isbjørn der har været på Daneborg, som er skræmt væk mange gange. Fordi den var godt nok bange for mennesker.

Vi pakke lejren sammen i vældigt humør over den oplevelse.

Vi mente at det nu var tiden til at tage af sted. Fordi det måtte være på vej til højvande.

Vi satte af 17.12 og padlede syd over. Desværre var vores beregninger ikke helt rigtige vi lå på en 3-4 km/t. Pludselig fik vi øje på en Isbjørn på land. Det så ud til at være den samme, der var svømmet rundt og ind igen. Den blev noget skræmt og løb langs vandkanten, selv om det var lidt stejlt. Så den svømmende, hoppede og løb.

Vi kunne ikke ro hurtigere end den og komme forbi og vores hastighed var nede på 3 km/t. Derfor valgte vi at tage en pause og vente på det ”rigtige” lavvande. Vi lage til ved en stejle klippe i solen. Vi sat og hyggede og læst i næste to timer. Nu så det ud til at vandet var det laveste og vi kunne få noget indadgående strøm.

Klokken var blevet 20.12 og nu skulle vi videre. Vi nød den flotte kyst, for kort efter at se Isbjørne igen langs kysten. Den gang lykkes det at komme forbi Isbjørnen uden at skræmme den, super dejligt.

Desværre var der forsat modstrøm og der kom modvind, ikke helt vores beregninger.

Vi knoklede løs i blandet en masse fugle. Vi skulle ned forbi ”Strømmen” i Loch Fyne. Vi havde glædet os til et ordentligt skub af strømmen. Kan kun sige det lykkes IKKE. Vi knoklede rundt med mellem 3-5 km/t. Det så ud til at det var modvinden der pressede vand ud af Loch Fyne der ophævede vores kære medstrøm. Vi fik os kæmpet rundt ”Strømmen” og i land ved ”Danske Villa” en gammel Fangsmandshytte der er halvt ruin. Vi slog telt på stranden, fordi der var ikke et eneste jævnt sted ellers. Da vi havde tørt tøj på gik Per og jeg efter vand.

Der var en enlig moskusokse i området vi nød synet af. Da vi kom tilbage havde Isbjørnen været her igen, 60 meter fra telt. Jeg tror alle var blevet lige overrasket, fordi bjørnen var igen faret af sted.

Nu hygge vi i teltet, vinden har lagt sig. Vi slår maver efter en god omgang brændende kærlighed. Samt Bjørn har givet overraskelse, som er et stykke ost til hver. Kan livet være bedre, med Isbjørn, stor natur, mange fulge og god mad. Lige på nær vores lille fejlberegning i dag.

Dato: 28-29. juli

Dag / Lejr: 6/6

Pos: 73 53 198 / 21 52 476

Distance:22,4 km

Vejr: En blandet landhandel. 0-10 grader. Fra 8 m/s fra syd til vindstille. Let tynde skyer til skyfrit

Sigt: 30-50 km.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020