Så fik vi skudt gang i første lille etape af “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Danmark”.
Vi valgte at starte i packraft (en lille gummibåd). Fordi vi havde fået anbefalet Hvidbjerg Å system fordi der er odder her.
Derfor startede vi vores tur i Sjørring, da å-systemet starter her og der går tog her til.

Start film

Åen var noget smal fra starten, men blev hurtigt bredere. Dog er vandstanden meget lav, så vi havde lidt udfordringer i starten.

 

Lav vandstand

Det er virkelig en hyggelig og naturskøn lille å. Der er masser af flotte blomster og træer langs ruten.

Vi var lidt udfordret af vind og regn, de første dage. Men det var stadig en god tur, der skulle bare arbejdes noget mere.

 

Bropause

Vi heldigvis også set masser af fugle bl.a. En isfugl, men også en sikahjort på en mark. På anden dagen mødt vi også odderen, selv om mødet var kort, var vi begge meget glade over vi så det første dyr vi var draget ud for at se.

 

Odder

Vi havde også et uheld på anden dagen, men det fik vi løst.

 

Hul i packraft

Dog stoppede vinden og regnen os før vi drog ud i Ovesø, på anden dagen. Vi var våde of kolde og bølgerne på søen, var ikke tillokkende i den lille packraft.

Tredje dagen stod på mere vind med tørvejr. Vi kunne padle ned af Ovesø i ca. 8 s/m, men det gik fint. Vi valgte at gå 200 meter over land i midten, da der er en ø, men området og søen var helt groet til i sivning græs. Så når vi har så let ved at gå, valgt vi det. Det sidste stykke gik af Hvidbjerg Å. Vi var heldige at have selskab af en odder, der sprang rundt i vandet, da vi forlod Ovesø. Men forsat ingen billeder. Vi havde rigtig meget modvind og mod bølger selv medsteøms i en å. Men selv om det var hårdt. Så nød vi naturen og de mange fugle der er. Der er vildt mange småfugle, men vi så en del svaner og fiskehejre. Samt en enkelt skav.

Vi sluttede ved Morup Mølle. Det var tid til at slutte denne lille etape og begynde at vandre.

Vi ser tilbage med glæde på de tre dage vi har haft i dette å-system. Det er flot og spænede at se efter odder og deres mærker rundt omkring.

Der skulle også være bæver i den omkring Morup Mølle og videre ud. Jeg synes jeg så lidt mærker og stier fra dem.

Så skal du på et lille vand-eventyr er der en mulighed her.

Erik

P.S: Tusind tak til Henrik for at forslå os den tur!

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 19. februar 2023

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. JørgensenAlle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.