Så er der handlet tørmad, Whitehorse, Coast Mountain Sport

Her forsætter forberedelserne, på en måde føler vi ikke, der er sket noget, men på den anden side, har vi været i gang hele dagen.

Siden vi kom tilbage til Whitehorse i fredags, har vi stort set gentaget, hvad vi lavede i Fairbanks. Den eneste forskel er, at vi skulle pakkes lidt mere mad, og vi skal have pakket alt vores grej også.

Først handlede det om at få et overblik over, hvad de forskellige supermarkeder og sports/friluftsbutikker havde af mad, så vi tog fra butik til butik, først derefter begyndt vi at handle. Det er pænt store mængder mad der skal til. Her i Whitehorse pakkede vi 38 dags mad, det var to store indkøbsvogne til hver. Vi snakker lidt over et kg per person hver dag. Det sværeste er at blive klog på hvad ting smager af, så vi har også købt lidt smagsprøver.

Vi har købt masser af tørmad, da jeg fortrækker det til de fleste dage, og det er to gange om dagen, så vi har købt mange. Her har vi været heldige, da der var udsalg i lørdags, så det gav 20% og i Fairbanks var der kampagner så hveranden ret var til halv pris, det er ren bonus.
Alt det har vi stået og pakket de sidste par dage. Vi har også pakket mel, ris, sovs og krydderier til dage, hvor vi så vi kan få fisk.
Overordnet har vi pakket mindre mad end vi skal bruge på strækningerne, fordi der kommer lidt småbyer undervejs, hvor vi kan supplere med det, vi drømmer om, omvendt er vi ikke afhængige af hvad de har i de små butikker, da vi har depoter med tørmad.
Alt det arbejde har resulteret i en masse bunker med mad, der efterhånden er pakket i depoter og i pakposer til de vi skulle have med.
Igår pakkede vi alt vores grej ned, fordi her til formiddag kørte vi til Up North Adventures for at testpakke vores kajak med alt. Det er altid noget af en oplevelse og udfordring.
Vi lykkedes faktisk med at have alt med, dog er der noget fyldt. Vi håber og forventer, at de næste gange vi pakker fylder det mindre og mindre efterhånden tingene finder deres plads. Vi kommer til at have masser af ting på dækket, men det sidder godt med pakkeremme og vi har fået alt passet godt til.
Hvad vi skal have med og hvad vi gerne vil have med er selvfølgelig en afvejning. Der er ingen tvivl om vi har rigtig mange luksus ting med, det har vi valgt, når det er sådan en lang tur, så må det fylde lidt mere.
Vi har to telte, fordi vi regner med at vandre lidt også. Så vi har et stort telt til, når vi padler, så der er godt med plads, når vi skal bor her så længe. Når vi skal vandre er det alt for stort, så vi har taget mit letvægt telt med.
Det sammen glæder for mange små ting, på nær mine 5 knive som selvfølgelig er en nødvendighed.
Det var virkelig dejligt at prøve at pakke alt her og tjekke vores lister at vi er ved at have alt klar.

Vi har fået koordineret, at vi bliver kørt ud på tirsdag, da der er først er bil ledig til os der. Så har vi tid til at få set byen. Dagen sluttede af med vi afleverede vores lejebil, og vi fik en tiltrængt gå tur hjem fra lufthavnen.

Vi er begge trætte og øre i hovedet af at pakke, prøve ting af og fare rundt. Så i morgen håber vi at se lidt af byen og tjekke op på alt.
Dejligt at være ved at være klar til det, det handler om.
Erik

Fiskeudstyr i store mængder

image image image image image image   image image

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen