Alle glædede sig til i dag. Vi burde kunne kom til DYE II i dag, hvis alt gik som det skulle. Vi kom afsted i god tid og begyndte vores ski march mod vores helt store delmål.

Det var minus 4 grader, en frisk vind ind fra siden og masser af skyer, der lå lavt på himlen. De fløj over himlen, så det var vildt mærkeligt at holde kurs, fordi det så ud som alt bevægede sig. Solen kom lidt igennem, og det blev faktisk ganske fint. Det blev så fint at pludselig kom DYE II til syne, på hele 20 km afstand, det var før jeg plejede at kunne se det, nok på grund af de lave skyer.

Det var så dejligt jeg kunne stemple ud af kontoret for retningsanvisning og bare lade gruppen gå. Så behøvede jeg kun være på kontorerne for hastighed og tempo. Men ak DYE II viste sig fra sin kostbare side, fordi efter 25 min, forsvandt DYE II i de lave skyer. Så kom jeg godt nok på arbejde på kontoret for retningsanvisning, da vi gik midt i skyerne, men vi klagede ikke, føret var godt. Efter 5 timer, dukkede DYE II op kortvariet. Men DYE II var stadig kostbar, fordi nu gik den smule sne, der faldt, over i tøsne og vores ski klampede for vildt, så der sad store kager af sne under skiene.

Det kan jeg love for tog fart af selskabet og øgede hårdheden. DYE II og vejret blev ved med at lege med os, fordi DYE II blev ved med at forsvinde i snevejret. Først fra 5 km igen, kunne vi se den hele tiden. Bare for god ordens skyld så er DYE II ikke et lille sted. Det er en bygning på ben, den er ca. 5 etager høj og med plads til 140 mand, så den er ikke lige en bygning man overser. De sidste 2,5 time kørte os helt ned. Men efter 7 timer og 20 minutter, var vi fremme.

Vi har slået lejr lige ved siden af DYE II. Det er vores helt store delmål, groft sagt er det halvdelen af tiden og 1/3 af distancen der er nået. Det er så fedt, vi er gået os ind på tidsplanen de sidste dage. Nu håber vi, at vi kan forsætte med det. I morgen går vi ind og ser DYE II, før vi går, så der går nok nogle timer med det. Vi har nået vores delmål, så fedt. Vi har fejret det med renkød, bearnaise sauce og kartoffelmos, der er ikke et øje tørt. Tak til Birthe og Holger.

Erik

Se meget mere om DYE II i mit indlæg: DYE II, Amerikansk radarstation, på Grønlands Indlandsis

 

Dato: 14 april

Dag/lejr: 13/12

Km/km i alt: 26,4/185,7 (forventer i alt ca. 570 km)

Højde: 2092

Vejr: 0-minus 4 grader. Overskyet, til tider sne lidt sol. Let til hård vind fra nordvest

Indlægget er opdateret: 6. november 2023