Boganmeldelse- Rejser til det lykkelige Arabien

Danmark har haft mange opdagelsesrejsende og eventyrer, som mange ikke ved hvem er og har lavet. Carsten Niebuhr (Tysker, i danske tjeneste), er også en af dem der er går ud og ind af glemslen på folk, selv om han nok også er en af dem, en del kender.

Hans lange rejse fra Danmark til Mellemøsten, Indien og hele vejen hjem igen, til fods og med hest, fra 1761-67. De drog 7 mand af sted for at samle viden og genstande ind. Kort efter starten døde den først af deltagerne og sådan forsatte det de næste år. Til sidst var der kun Carsten Niebuhr tilbage, der ufortrøden forsatte.

Rute var groft: Afgang til Dardanellerne og via Konstantinopel til Alexandria, Nedre Egypten og Sinai-halvøen, Mokka. Med skib fra Yemen mod Bombay. Bombay og tilbage til “Persepolis’ pragtfulde ruiner”. Over Bagdad tilbage til København

Hele historien om denne fantastiske rejse, beskriver John Andersen i denne bog ”Rejser til det lykkelige Arabien”.

John Andersen er selv eventyrer og har mange ekspeditioner bag sig og har en god forståelse for hvad der har drevet en mand som Carsten Niebuhr. John er også arkitekt og går meget op i det fag. Derfor besluttede John Andersen sig for 250 års for Carsten Niebuhr rejse og følge i fodsporet på deres rejse. Denne gang var heste, osv. skiftet ud med mortercykel og hvad der nu var muligt.

Bogen, handler om hvordan Carsten Niebuhr rejste og hvor han var og hvordan det så i dag er, når John Andersen følger i sporet. Flere steder er der konflikter, der ændre rejsen. Den Arabiske forår starter også i samme periode.

Det er en god bog, men en masse viden. Da det er en lang rejse, bliver det til tider meget det samme, det gør for mig ikke noget, da jeg føler det er den lange rejses præmies. For at lave lange ture, er det gentagelse, der skal til og mange steder er de steder der står tilbage 250 år efter, store ting som kirker og andre store vigtige bygninger.

Ved mødet med de mange gamle bygninger, giver John Andersen nogle fine beskrivelser ud af hans store viden om arkitektur. Alt sammen suppleret med mange citar fra Carsten Niebuhr’s egne rejsebeskrivelse.

Data

  • Bognavn: Rejser til det lykkelige Arabien, På sporet af Carsten Niebuhr
  • Forfatter: John Andersen
  • Forlag: Gyldendal
  • Årstal:
  • Sider: 383
  • ISBN: 978-87-02-12065-3
  • Du kan købe dem her hos:

 

Forfatteren, John Andersen

John Andersen er eventyrer og Arkitekt (født 1943), han har rejst i hele verden, men har et stort hjerte til Grønland. Har været med på flere arkæologiske udgravninger, krydset den Grønlandske Indlandsis, padlet Grønland rundt i kajak, kørt verden tynd på motorcykel, og meget mere.

Hør mit podcast med John Andersen her.

Erik

P.S: Se alle Boganmeldelser her

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.