Det var blevet tid til en lille mini ferie, og snakke er længe faldet på at gå Ærø rundt. Der blev sat 4 dage af og besluttet at det igen skulle være cykelrute øen rundt, vi ville følge, da det er en af ruterne i Politikens vandrebog. Man kunne også vælge at gå på Øhavsstien, en del af Ærø nordkysten. “Øhavsstien” er en rute på 220 km, som bugter sig langs Sydfyns, Langeland og Ærø kyster. Da baby jokker og vores hund var med, passede det fint med cykelruten, gik lidt længer inde i landet, så håber at se lidt mere ved at holde os til den. Vi tog færgen til Ærøskøbing, så byen og fik lidt at spise, byen er meget lukket ned her i slutning af sep. 24-28. En del butikker er lukket. Over middag kunne vi starte med at gå, det gik nemmere end forvente og kilometerne, kom hurtigt bag os, så vi nåede til Søby til kl. 18, her lå vi på en af de primitive lejerpladser, der er på øen. Vi sov på en gård midt i byen, men ænder og det hele. Næste morgen gik det videre af rute, med en afstikker til Søbygård og Søby Volde, en fin lille afstikker og et historisk sted. Det gik igen over forventning med at komme fremad, vi nåede længer end forventet, vi endt med at tage ophold (overnatte) på stranden nær drejet, på den sydøstlige kyst af Ærø. Lørdag lave vi tidligt ud og gik ind til Marstal, for at se byen og gå på cafe, igen var meget lukket, men fandt en meget fin Cafe, efter et par timer, gik ture videre, med et lokalt besøg, ved Kennel Bjørnehunden, det her vores Karelske Bjørnehund Tapper, stammer fra, i løbet af eftermiddagen nåede vi helt til Ærøskøbing, hvor vi overnattede på en naturlege plads med bålsted, m.v. der står til fri afbenyttelse. Søndag var det bare at stå op og sejle hjem igen.

Turen rundt ca. 67 km, gik meget nemmer end forventet, den er fint afmærket, cykel ruten, går på fine asfalt og grus veje, der er flere biler på vejene, end jeg havde forventet. Man er aldrig alene i naturen, da der er huse over alt. Det en fin tur, men man savner lidt at være væk fra civilisationen når man nu går med rygsæk og det hele. Man kunne nemt have trukket en trækvogn i stedet.

Øen er meget flot, terrænet er godt kuperet og meget forskelligt, men små marker, skov, hegn, m.v. så altid noget for øjet at kikke på. Vil være en fin tur, for børnefamilier, hvor børnene gerne vil gå selv. Man skal være opmærksom på at mange butikker, m.v. lukker omkring 1. sep. hvis man er til det, men for mit egent vedkommen, var det fint at øen var lukket lidt ned.

Turist kontoret har mange fine brochere og oplysninger om øen.

Primitive lejerpladser er godt at finde i bogen “Overnatning i det fri…”. Kan købes mange steder, pris ca. 70 kr. En nem og god måde at finder lejerpladser rundt i det danske land. Også Skov og Naturstyrelsen side er rigtig god side, udianturen.dk

 

God fornøjelse

Erik

 

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 14. april 2023