Under min tur Skandinavien rundt i kajak, tror jeg det spørgsmål jeg har fået flest gange er hvordan har du strøm til alt det du har med?

Siden Danmark rundt hvor min solcelle gik i stykker, havde jeg arbejdet meget hen mod en ny solcelleløsning, men det nåede desværre ikke at blive klar og vandtæt nok. Så jeg fik lavet en anden solcelle løsning, men allerede efter 4 dage, var ledningerne ved at knække og gå saltvand i alt.
Så den sendt jeg hjem og holdt mig til min gode gamle testet løsning, som kan holdes vandtæt.
Et motorcykel 12 volt batteri, hvor jeg kan sætte en lille 220 volt lader på, når det skal lades. Hver gang jeg var i nærheden af nogle hytter eller hus, spurgt jeg om strøm eller tillod mig at lade op.

Med alt ladt op havde jeg strøm til 4 dags rigtig hårdt brug eller op til 6 dage spare. Her høre under jeg skal lade GPS tracker, iPod hverdag. Samt jeg er på computer ca. 1,5 time hver dag som minimum.
Batteriet var et 20 Ah som vejer 6 kg. Men det var et batteri der var lavet specielt til at klare kolde egne.

I telt brugte jeg først computer batteriet ned før jeg ladte den op. Batteriet brugte jeg primært til at lade min GPS tracker, iPod og få gange kameraer. Når computer var fladt kunne jeg lade den fuldt op ca. en gang.
På den måde havde jeg ingen problemer med at have strøm nok, samt det er en meget enkelt løsning, der er let at erstatte hvis noget skulle gå i stykker.

Jeg vil arbejde videre med solceller, men saltvand og hårdt vand er bare hårdt ved alt. Samt jeg vil se på endnu letter batterier, er forsat mange muligheder der ude, skal bare forfines mere.

https://www.youtube.com/watch?v=-XOmleI40_s&feature=youtu.be

 

I dag bruger jeg mest powerbanks, du kan se lidt mere om mine tanker her: Valg af Solceller, powerbanks eller batterier på tur [Fif og råd].

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!