Blogindlægget er opdateret den 17. sep. 2022

I denne omgang ”Valg af …” og ”fif og råd” fortæller jeg mine valg og betragtninger om valg af solceller, powerbanks og ekstra batterier til alt den elektronik man har med på tur/ekspeditioner.

Skal man have solceller eller ekstra batterier med, eller begge dele når man skal på tur.

 

Solceller til tur

anmeldelse-powerbanks-og-solceller-paa-yukon-river

Jeg fortæller om hvad du skal se efter når du vælger solceller. Udviklingen går rigtig hurtigt, så jeg kan sige hvad jeg fortrækker og ser efter, men det er svært at anbefale et mærke eller en bestemt model, da udviklingen går så stærkt og mange af modellerne forsvinder hurtigt igen. Men ofte vil ekstra batterier til dit kamera, mv. være en billigere og meget bedre løsning.

Her kan du se mine anmeldelser af solceller her. samt

Solceller jeg bruger, til friluftsliv (opdateres løbende)

 

Powerbanks til frilluftsliv

Valg af powerbanks

 

Powerbanks til tur er vigtigt. Det er ekstra strøm til din telefon og andet elektronik. Men der er stor forskel på om du kun skal have USB strøm ud, eller du har brug for 12 volt til SLR kamera/spejlrefleks kamera. 12 volt, gøre det hele lidt mere kompliceret, tungere og dyre. Så det ofte bedre kan betale sig bare at have ekstra batterier med til de ting.

Her kan du se mine anmeldelser af powerbanks her.

Jeg har brugt mange slagt modeller powerbanks. Udviklingen går stærkt, så mange modeller er udgået. Jeg går efter mindre powerbanks med en kapacitet på mellem 10.000-20.000 mAh. Fordi de er lette og har godt med strøm, og jeg vil heller have to powerbanks end en stor, hvis der sker noget med en.

 


Batterier, ekstra på tur/ekspeditioner

At have ekstra batterier med til sin ting, som kamera, droner, osv. er ofte meget lettere, billigere og mere praktisk, end have solceller og powerbanks med. Fordi det fylder ikke meget og det kan give en strøm til land tid.

Et godt lille tricks er at skrive nr. på alt så ved hvad for et batteri der er brugt eller blevet dårligt.

 


Jeg håber det kan give en masse inspiration.

Erik

Relateret indlæg

 

 


Støt det jeg laver!

Hvis du vil støtte det jeg laver og ønsker at købe grej online, så støtter følgende butikker mit arbejde (for at støtte skal du gå igennem de her link):

Tilbage til Indholdsfortegnelse

 

Indlægget er opdateret: 21. marts 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.