Dato: 7. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 48 / Dag 63
Pos (google):  61 03 03.9 / 04 48 56.4 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  52,8 km (i alt 2030,7 km)
Rotid: 9t40m (06.35 til 15.45 og 16.25 til 16.55)
Vejr:  8/8 lave. Vindstille enkelte steder 2-4 m/s. 9-12 grader. Til aften 4/8 lave lidt sol.
Bølger, havblik, et enkelt sted over 3 km 30 cm bølger. Lidt gamle dønninger 20 cm.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

 

Aftenerne går altid hurtigt og aldrig som planlagt. Jeg sad og kikkede på kort mens brænder kørte, pludselig kunne jeg høre der var en uden for, slukkede brænderen og kikkede ud. Her stod Kjell, en lokal nordmand, der var ude og ro en tur og ville hilse på. Jeg var stoppet lidt for tidligt fordi han stod klar 6 km længer nede, så han roede op til mig. Vi snakkede en 15 min i regnen. Et hyggeligt møde. Han skriver også en blog du kan se her.

Så skulle jeg lige ringe til Leif der kørte mig til start og som har lavet skabelonen til Nordic Grønlandspagajerne og snakke. Så var der tid til lidt hygge.

I seng kl. 21.55. I nat måtte jeg op og tisse, ak. Havde nok drukket for meget 1,5 liter cola og en halv liter, protein drik. Op kl. 5 synes forsat det er alt for tidligt. Men kom i gang og fik pakket rundt blandt et hav af skovsnegle ved ikke om de er forelsket i mit telt men godt nok kommet mange til i nat. Kunne ro ud fra den lille natur perle til de små vandfalds rislen, kl. 06.35, Var en helt eventyrlig start, fordi der var helt ufuldt med lave skyer og dis. Så øerne og land var indhyllet i skyer og dis, så det virkede som det jeg vil kladde et pirat landskab. Der var helt stille og havblik. Selv om det er flot og sigten var på en 5-10 km er min krop forsat træt, men det gik der ud af. Så en masse vandmænd og brændmænd, første gang der er kommet vandmænd til.

Jeg lå ude i blandet en masse øer i dag, så var mange kryds og roen i åbent vand, meget få skibe, en færge, et fyrskib og lidt små både igennem dagen. Ellers gik tankerne rundt som altid, har så mange ideer til ture, mit firma, osv. når jeg sidder der ude, andre gang er der bare tomt og de mange timer der er igen virker helt uoverskueligt, køre op og ned. Hørt en masse podcasts igen dejligt at blive klogere.

Kom over til øgruppen Solund, virkelig flot og specielt, lidt råklipper der gå ret i vandet, men med en masse grønt, ikke mange gode landgangs steder men virkelig et indbydende kajak sted. Skyerne lå forsat lav og gave det hele det her eventyrlig skær. Mødt en nysgerrig sæl. Ellers har det virkelig været fattigt på fugle i dag. Sidst på eftermiddagen kom jeg til Solund by, hold da op hvor var her hyggeligt ude fra vandet og sikke nogle huse ser meget dyrt ud. Spurgt en fisker og nogle mænd om vej til butikken, kunne ligge til ved en ny bro og gå op og handle, vel tilbage skulle jeg lige fylde vand op ved vandhanen ved broen, den var selvfølgelig lukket, kontrol, kontrol, den skulle jeg vist lige havde kontrolleret før jeg gik op og handle, gad ikke gå op igen, vurdere jeg havde nok  til i morgen. Roede ud af byen, ville finde en plads i sydende af øen, der er 6 km til næste ø, så det er lige langt nok. Fandt en dejlig lille vig og kunne slutte kl. 16.55. Lige under 10 timer i kajakken og 52,8 km, det ok.

Op med teltet som er gennemblødt fra i går, nu er inderteltet også vådt, heldigvis kom solen lidt frem og jeg fik alt ordnet.

Ser godt ud de næste dage, så håber det holder.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!