Dato: 8. juni 2011
Lejr / dag:  Lejr 49 / Dag 64
Pos (google):  60 30 59.8 / 05 06 58.1 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  68,3 km (i alt 2099,0 km)
Rotid: 11t20m (06.20 til 17.30 og 18.20 til 18.50)
Vejr: 2/8 mellem til 8/8 lave, en masse sol i løbet af formiddagen. Vindstille enkelte steder 2-4 m/s. 9-17 grader
Bølger, havblik, mest 10 cm bølger. Enkelt sted 30 cm bølger.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften gik strålende, nåede alt også lidt underholdning. Samt kom i seng kl. 21 sådan! Dygtig Erik.

Op kl. 5 fuldstændig forvirret var lige i gang med at drømme og var helt væk. Fik gjort klar på min lille klippe ø og sørme så jeg havde vand nok.

Kunne ro ud kl. 06.40, tog stille og roligt af for at få gang i kroppen. Igen var det helt stille, jeg var lige i en plet hvor der næsten ingen skyer var, så solen varmede allerede, hang lidt dis langt ud, så det var virkelig flot. Jeg måtte hurtigt have solbriller på, godt jeg havde taget solcreme på. Der kom hurtigt lidt krusninger i vandet men meget lidt. Jeg hyggede mig, min krop var lidt mere normal i dag. Jeg fik skiftet pagaj blandt alle i dag, var lige et par timer på wing pagaj, men mest på Grønlænder pagaj i dag, da Avannaq har været på de sidste dage.

I dag var der mange små øer, jeg krydsede ned i mellem, igen ikke ret mange fulge, men lidt af det hele .

Pludselig ringede min telefon det var et Norsk forsikrings selskab der ville sælge mig forsikringer nej tak. Igen tog jeg lidt den lige vej ned igennem det hele, var en del skibe, men ikke noget der var i vejen. Lå længe på siden af en slæbebåd der var ved at bugsere en platform af en eller anden art. Hurtigruten kom også ude i disen. Ellers kunne jeg nyde synet af mange fare mærkninger og fyr i alle mulige former, sjovt at følge stille i dem ned igennem Norge.

Jeg drejede ind i Herdlafjorden for at ro mod Bergen. Ledt efter en købmand samt mulighed for at få vand, men fandt ikke rigtig nogle byer, var en masse store og dyre huse ellers var det sommerhuse. Men fandt et lille vandfald jeg kunne tage vand i direkte fra kajakken. Jeg roede til Fløksand, fordi jeg skulle møde en journalist Randi, spændende møde. Hun har gået fra Syd til Nord Norge langs kysten på 111 dage. Vi snakkede fra 17.30 til 18.20. Så skulle der slås lejrer roede tilbage til en plads jeg havde set på vejen ind. Kom forbi en lille ø, hvor der sad to store måger med unger, de gemte sig og forældrene angreb mig, fik ingen billeder da ikke ville forstyrre. Kom fint i land, men plads var ikke egnet. Første gang på turen at jeg må tage af sted igen. Måtte bide i det sure æble og ro et par km mere over på den anden siden. Men så kommer alt godt til den der venter. Fandt en lille stenstrand, med løbende vand og en lille græsplet til teltet. Op med lejren og ind. Klokken er også mange men en fin dag. Håber at nå til Bergen i morgen, er 20 km.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!