Ørn, Alaska

Jeg havde åbenbart bestilt morgenvækning forkert igen. Det var dog lidt bedre i dag. Klokken 06.40 sagde det plask, plask. Ikke som når laksene hopper, men som når en går i vandet.

Jeg råbte hallo og greb revolveren. Der blev svaret derude med fuld galop og gungrende i jorden. Jeg skyndt mig ud af teltet og så røven af en grizzlybjørn, der løb ned langs floden.
Igen var der noget af nogle start spor. Men det var langt væk i dag, hele 6 meter.

Nu var jeg oppe, så jeg gjorde klar og padlede afsted. Det var en kølig morgen i dag. Skyerne lå tæt og fugten hang i luften. Jeg måtte tage handsker på.

Jeg så ikke mit vækkeur igen, men efter en timestid, stod der to bjørne længere fremme. Det så ud til at være en hunbjørn med sin store unge. Hun var total rolig, i god tid gik de væk fra stranden. Da jeg nærmede mig forsvandt de op i noget buskads.

Men pludselig kom mor frem, kun for lige at se hvor jeg var. Så snart jeg var tættere på, gik hun stille ind i buskadset og jeg kunne kun lige se hendes ryg, mellem buskene på skrænten. Det havde hun styr på.

Dagen blev fyldt med de her spændende dyreoplevelser. Det næste var en ulv, der kom op langs floden. Den reagerede meget tidligt på mig. Den løb lidt op af skrænten og satte sig og kikkede.

Det lykkedes mig at komme tættere på, før den løb ind i landet. En stor flot hvid og grå ulv. Ved at se den her ulv, er jeg også næsten sikker på, at det var en ulv jeg så skyggen af i går.

I dag var der ikke så mange måger, tilgengæld var der mange ørne, så hele 8 stk. idag. Et sted var der tre sammen. Senere var der en der svævede rundt over mig. Den sidste ørn sad ved kanten af floden og blev længe, så jeg kunne få billeder, tak for det.

Landskabet havde ændret sig lidt, jeg kom mere ned i nogle slugter, med stejle klipper på den en side. Der kom også mere rigtig skov, der kom høje nåletræer, vanvittig smukt.

Der var flere reder på de lodret klipper, tror også det var derfor der var flere ørne.

Når jeg padler kører mit blik hele tiden rundt for at se bevægelse. Der er også mange steder, jordbunker, træer og hvad der ellers ligger, der bliver til dyr.

I dag lå der en bunke jord eller træ, på en fin stenstrand. Jeg sad og morede mig over det lignede ører, der stank op. Lige ind til jeg var tæt på og det gik op for mig det var ører. Der sad en jærv, så var der aktivitet for at få kameraet frem. Min første vilde jærv, jeg har set nogenside. Den løb ind i terrænet, men stoppede heldigvis op så jeg fik lidt billeder.

Igen en super fed dag, med nye dyreoplevelser, en del laks og nyt flot landskab.

Dagens lejr er på en strand med de fineste perlesten, dejligt der ikke er noget jord og sand.

Erik

Dag / Lejr: 67/58
Pos: 20 67 56.221 / 161 47.310
Km / Km i alt: 59,8 / 421,4 km padlet, tracket med GPS.
Vandret 785,3 fra grænsen til Noatak River (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, gik i praksis noget mere.
Højde: ligger i 86 meter. Startede fra 135 meter i dag.
Tid padlet: 07.55-16.55
Vejr: 8-15 grader. Overskyet hele dage, meget lidt sol. Vindstille til hård vind, når nye skyformationer kom ind.

 

Ulv, Noatak River

Ulv, Alaska

Noatak River, natur

Ørn, Noatak River

Redde på bjergside

Jærv, Noatak River

Jærv, Alaska

Lejr, Alaska

Lejr, Noatak River

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020